Pizza carpaccio

5 januari 2018 | Graan

Op zijn tijd is een pizza heerlijk, maar vaak zijn het de klassieke varianten zoals margherita of pepperoni die geserveerd worden. Vandaag ga ik een combinatie maken van mijn favoriete voorgerecht in een restaurant de rundercarpaccio.

Ingrediënten

  • 175 gram Gran Mugnaio Spadoni PZ1 pizza deeg
  • 0,35 gram droge gist
  • 7 gram olijfolie
  • 3,5 gram zout
  • 87,5ml water
  • rundercarpaccio kant & klaar
  • 0,5 blik tomatenpuree
  • 0,5 mozzarella
  • rucola sla

 Benodigdheden

  •  Pizzasteen

Stap 1

Voeg de deeg, droge gist, olijfolie, zout en water samen en kneed dit ongeveer 10 minuten totdat er een stevige deeg onstaat die niet meer plakt en laat deze 2 uur rijzen.

Mocht de deeg plakkerig blijven voeg dan nog wat deeg toe.

Stap 2

Maak een zo rond mogelijke vorm met de pizza deeg en smeer deze in met een dun laagje tomatenpuree en snij de mozzarella in dunne plakjes en leg deze erop.

Stap 3

Zorg ervoor dat de barbecue zo heet mogelijk is, in dit geval 375 graden. Belangrijk is om de pizzasteen meteen in de barbecue te plaatsen zodra deze opwarmt, anders bestaat de kans dat deze gaat barsten door de temperatuur verschil die er anders ontstaat.

Als de barbecue op bedrijfstemperatuur, dan kan de pizza erin voor ongeveer 3-4 minuten.

Stap 4

Zodra de pizza gereed is kan je de rundercarpaccio en rucola toevoegen.

Recente berichten

Pin It on Pinterest

Share This