Salade serranoham met avocado

24 juni 2018 | Groente, Varken

Serranoham is van oorsprong een rauwe ham afkomstig uit de Spaanse bergen regio Trevélez. Tegenwoordig is het afkomstig van het Duroc varken. Voeg daarbij avocado en een salade mix toe en je hebt een heerlijk salade. Het volgende recept bevat al deze ingrediënten en is te maken in 30 minuten, heerlijk voor de zomerse avonden.

 Ingrediënten

  • 150 gram Serranoham
  • 2 rode paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 sneden brood
  • 1 zak gemengd slamix
  • 2 avocado’s
  • peper
  • zout

 Benodigdheden

  • Barbecue direct vuur
  • Gietijzeren pan

Stap 1

Laat de barbecue op temperatuur komen op 200 graden.

Stap 2

Rooster beide paprika’s in 15 minuten totdat de buitenkant zwart wordt. Haal deze daarna van het rooster en laat deze afkoelen. Verwijder daarna het zwarte vel en steel.

Pureer één paprika met een snuf zout, 2 eetlepels balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie tot een vinaigrette.

De andere paprika mag in reepjes gesneden worden en wordt later toegevoegd aan de salade.

Stap 3

Snij de knoflook teentjes in kleine stukken en meng deze met 2 eetlepels olijfolie. Smeer het mengsel op de sneetjes brood.

Rooster het brood in ongeveer 6 minuten, draai elke 2 minuten het brood om. Snij deze daarna in kleine blokjes, en je hebt zelfgemaakte croutons.

Stap 4

Laat de gietijzeren pan op temperatuur komen en voeg daarna de serranoham toe. Grill deze totdat deze knapperig worden, in ongeveer 10 minuten.

Stap 5

Schil de avocado’s en snij deze in reepjes. Meng de slamix, paprika reepjes,croutons,serranoham en avocado. Druppel daarna de vinaigrette over de salade mix.

Recente berichten

Pin It on Pinterest

Share This