Aardappel-courgetteschotel met katenspek

8 november 2018 | Groente, Varken

Deze keer een simpel gerecht, maar daarom niet minder lekker. Voor de saus maak ik gebruik van een kant en klare pot aardappel anders, een huismerk kan ook. Voeg de aardappelen, paprika, courgette en katenspek samen met de saus en je hebt een heerlijke hartige aardappelschotel in een handomdraai gemaakt.

 Ingrediënten

 • 1 pot Aardappel Anders bacon-ui
 • 600 gram kruimige aardappelen
 • 1 courgette
 • 100 gram katenspek
 • 1 rode paprika
 • 1 oranje paprika
 • 75 gram jong belegen kaas
 • Margarine
 • Zout

 Benodigdheden

 • Barbecue indirect vuur
 • Ovenschaal ongeveer 20x30cm

Stap 1

Verwarm de barbecue tot 200 graden. Laat ondertussen een pan met water en een klein beetje zout aan de kook brengen, snij de aardappelen in dunne schijfjes. Laat deze daarna 10 minuten koken. Snij de paprika in ringen en de courgette door de helft in plakjes.

Laat de aardappelen goed uitlekken. Vet de ovenschaal in met margarine en maak nu lagen van aardappelen, courgette, katenspek, paprika en saus. Zorg ervoor dat de bovenste laag bestaat uit aardappelen en de laatste paprika schijfjes en saus. Bestrooi deze daarna met geraspte kaas.

Stap 2

Plaats de ovenschaal op het rooster. Zorg ervoor dat er een hitteschild tussenzit, anders bestaat de kans dat de ovenschaal barst.

Stap 3

Haal na 35 minuten de ovenschaal eruit en je hebt een heerlijke aardappelschotel. Eet smakelijk!

Wil je een meer krokante laag kaas? Verwarm de barbecue dan de laatste 10 minuten tot 225 graden.

EzyStove review

EzyStove Als je buiten de deur met wat sprokkelhout water wilt koken of voedsel wilt opwarmen zijn er zogenaamde rocket stoves op de markt. Deze kleine krachtpatsers kunnen een hitte vermogen van meer dan 2Kw opbrengen, wat 3 keer meer is dan een open vuur! De...

Volkorenbrood

Regelmatig wordt de barbecue hier aangestoken om een vers gebakken volkorenbrood te maken. Het meel wat gebruikt wordt is steengemalen door de molen 'de Hoop' in Wieringerwaard welke al sinds 1742 in gebruik is. Voeg daarbij wat water, zout en gist toe en je hoeft je...

Rabarber compote

Rabarber is een heerlijk frisse groente. Deze is vers verkrijgbaar van het land van maart tot en met augustus. Er zijn twee soorten rabarber, de rode en wat zuurdere groene. Met het volgende recept maak je een heerlijke frisse rabarber compote. Dit keer niet op de...

Bloemkool bom

Een bloemkool alleen heeft weinig smaak. Maar deze bloemkool bom met gehakt en katenspek is een heerlijke combinatie. Dit recept zorgt ervoor dat je de gezonde vitamine van de groente binnenkrijgt met voldoende vlees voor de carnivoor. Zoals onderstaand recept laat...

Indonesische saté van kippendij

De kip saté zie je terug bij elke barbecue, en vaak valt deze tegen omdat het meestal droog vlees is. Dat is nergens voor nodig, om ervoor te zorgen dat het vlees lekker sappig blijft is het aan te raden om kippendij te gebruiken. Deze is vetter als een kipfilet en...

Recente berichten

Pin It on Pinterest

Share This