Echt houtskool review
Echt Echt is een Nederlandse leverancier van houtskool, briketten, aanmaakwokkels en aansteek lucifers. Met als doel om alleen producten te gebruiken welke duurzaam zijn geproduceerd. Voordeel hiervan is dat er alleen gebruikt gemaakt wordt van hoogwaardige producten...
Vuurbak review
Vuurbak review De Vuurbak is een Nederlands ontwikkeld en geproduceerd product. Sinds 2017 is de Vuurbak in productie genomen. Met de Vuurbak is open vuur als uitgangspunt genomen. Hierdoor ga je met de Vuurbak terug naar de basis van het barbecueën. Omdat er geen...
Gerookte zeeduivel filet
De zeeduivel is misschien niet moeders mooiste vis. Door zijn platte lichaam en brede kop. Zijn kop is zelf zo zwaar dat het twee derde van zijn gewicht bepaald. Maar laat je niet misleiden door zijn lichamelijke kenmerken. Want de zeeduivel is een ideale vis voor de...
BBQ Nerds Rub
BBQ Nerds is een net als Koken met vuur een blog over barbecues en alles wat erbij komt kijken. Sinds kort heeft BBQ Nerds ook een eigen kruidenmix. Deze maand ontving ik deze kruidenmix om eens uit te proberen. Wat initieel bedacht was als kruidenmix voor varkens...
Gerookte makreel
De makreel is een populaire vissoort welke bij vrijwel alle viskramen verkocht worden. Het is ook nog eens gezond omdat deze vis veel vitamine B12 bevat. Met het onderstaande recept kan je zelf gemakkelijk ook de perfecte gerookte makreel thuis maken. Dat een kamado...
EcoGrill review
Ecogrill review De EcoGrill is gebaseerd op een Scandinavische manier van vuur maken. De zogenaamde “Schwedenfeuer” welke zijn oorsprong vond in de Dertigjarige oorlog tijdens de koude wintermaanden in Zuid-Duitsland. De EcoGrill grillbasis bestaat uit elzenstam met...
Tortilla taart
Van origine is tortilla een Spaans gerecht. Bestaande uit een dikke omelet van ei, aardappels en olijfolie. Tortilla's worden in uiteenlopende diktes en formaten gemaakt, de dikte kan variëren van 3 tot meer dan 10 centimeter. Deze tortilla gaan we iets anders maken,...
Kibbeling
Kabeljauw is een witte rondvis en wordt tussen de 50 tot 80 centimeter gevangen. De kabeljauw kan echter tot 1,5 meter groot worden. Het is een witte rondvis en behoort net als de schelvis, wijting, pollak, leng, steenbolk en de koolvis tot de kabeljauwachtige. De...
Bloemkool rookworst quiche
Quiche is een hartige open taart en bestaat in vele variaties. Deze keer gaan we een hartige quiche maken met bloemkool en rookworst. Dat past prima bij het seizoen en de koude dagen. De bloemkool kan je ook vervangen met broccoli. Laat de quiche wel een paar minuten...
IkiPele review
IkiPele review De ikiPele is een Nederlands product welke ontworpen is door inMarket gevestigd te Delft. Wat begon als kickstarter project in 2013 is nu een volwaardig product. De naam ikiPele staat voor kleine vulkaan in het Hawaïaans. De naam doet ook eer aan deze...