Aardappel-courgetteschotel met katenspek

Aardappel-courgetteschotel met katenspek

Deze keer een simpel gerecht, maar daarom niet minder lekker. Voor de saus maak ik gebruik van een kant en klare pot aardappel anders, een huismerk kan ook. Voeg de aardappelen, paprika, courgette en katenspek samen met de saus en je hebt een heerlijke hartige...

Lees meer
Caliber Pro Kamado review

Caliber Pro Kamado review

Caliber Pro Kamado review Door de toenemende bekendheid van de kamado barbecues zijn deze in vele soorten en maten beschikbaar. Caliber Appliances is al jarenlang bekend als fabrikant van binnenovens en gas barbecues, maar tegenwoordig ook de kamado barbecue genaamd...

Lees meer
Limburgs gehaktbrood

Limburgs gehaktbrood

De najaarsopruiming is weer begonnen en de vriezer moest weer eens geleegd worden, daarom het volgende recept met half om half gehakt. Dit keer geen Paradise by the dashboard light door Meat Loaf gezongen maar een heerlijke gehaktbrood met een Limburgse twist. De...

Lees meer
Romige bloemkoolsoep

Romige bloemkoolsoep

De herfst is nu toch echt aangebroken en is het weer tijd om soep te maken in de Dutch oven. Bloemkool is een veelzijdige groente waar van alles mee mogelijk is. In plaats van de gebruikelijke oer-Hollandse bloemkool met gehaktbal gaan we de bloemkool gebruiken voor...

Lees meer
Gerookte appelmoes

Gerookte appelmoes

Vandaag gaan we zelfgemaakte appelmoes maken. Wel met een twist door er rooksmaak aan toe te voegen door appel rookhout te gebruiken. Laat je niet afschrikken door de appelmoes te roken, appel rookhout geeft een subtiele smaak en is niet overheersend. Zeker het...

Lees meer
Gerookte wilde ganzenborst

Gerookte wilde ganzenborst

Deze week ontving ik van de plaatselijke jager een vers geschoten wilde gans. Na het slachten had ik onder andere een heerlijk stuk ganzenborst. Het is zonde om wild vlees te voorzien van allerlei extra smaken, omdat de wildsmaak er dan onder lijdt. Het volgende...

Lees meer
Anova Precision Cooker review

Anova Precision Cooker review

Sous vide Sous vide is de Franse benaming voor “onder vacuüm”. De etenswaren worden vacuümverpakt en in een waterbad op een relatief lage en constante temperatuur verwarmd. Dit proces zorgt ervoor dat etenswaren gelijkmatig en geleidelijk gegaard worden. Doordat de...

Lees meer
Gevulde courgette met kippendij

Gevulde courgette met kippendij

Deze week heb ik verse courgetten gekregen welke geteeld zijn in eigen tuin. Snij deze in plakjes en met wat peper en zout kan je deze in enkele minuten bereiden op de barbecue. Maar deze keer gaan we voor de gevulde courgette met kippendij. Onderstaande recept is een...

Lees meer
Meater draadloze thermometer review

Meater draadloze thermometer review

Meater draadloze thermometer review  Een thermometer om de kerntemperatuur van het vlees te monitoren is onmisbaar tijdens het barbecuen. Sinds kort is er een nieuwe speler op de markt namelijk de Meater. Wat begon als een kickstart project is nu een succesvol product...

Lees meer
Bloemkool bom

Bloemkool bom

Een bloemkool alleen heeft weinig smaak. Maar deze bloemkool bom met gehakt en katenspek is een heerlijke combinatie. Dit recept zorgt ervoor dat je de gezonde vitamine van de groente binnenkrijgt met voldoende vlees voor de carnivoor. Zoals onderstaand recept laat...

Lees meer
houtskool overzicht

Recente berichten

vuurbak.nl

vuurbak.nl

Pin It on Pinterest