Gerookte rode poon
Met dit mooie weer kan de Oklahoma Country Smoker weer aangestoken worden om met wat pekelwater, appelhout en houtskool een heerlijk gerookte rode poon op tafel te krijgen.
Stap 1
Voeg de ingrediënten van het pekel water samen en breng deze rustig aan de kook, zodra het water aan de kook is zet het vuur af. Laat het pekel water afkoelen en plaats deze daarna in de koelkast.
Stap 2
Plaats de rode poon in het pekel water en laat deze ongeveer één tot anderhalf uur trekken. Dep daarna de rode poon wat droog met keukenpapier.
Stap 3
Steek de barbecue aan en zorg voor indirect vuur van 75 graden. Als de temperatuur hoger is, dan bestaat de kans tijdens het roken dat het vel omweid gaat staan, dat is niet mooi voor het eindresultaat.
Stap 4
Omdat deze rode poon geen kop meer heeft kan deze niet aan haken opgehangen worden. Geen probleem, het kan ook prima op een rooster.
Stap 5
Voeg daarna rookhout toe. Zelf gebruik ik appelhout voor vis, dit geeft een milde zoete smaak.