Aardappeldeeg gevuld met kaas

Aardappeldeeg gevuld met kaas

Aardappel is een perfect ingredient als bijgerecht bij een mooi stuk vlees. Met dit gerecht maak je een zelfgemaakte aardappel deeg met een kaasvulling. De kaasvulling kan je aanpassen naar eigen wens. Weer eens een andere variatie met aardappel!   Ingrediënten 500...

Lees meer
Vegetarische pikante linzenburger

Vegetarische pikante linzenburger

Barbecueën blijft veelal een hobby voor de carnivoor. Maar ook voor de vegetariërs onder ons kan het een prima afwisseling zijn. Vegetarische gerechten staan meestal bekend als ietwat flauwe gerechten. Dit is tegenwoordig echt niet meer nodig! Met het volgende recept...

Lees meer
Oosterse groentesoep met knoflookbrood

Oosterse groentesoep met knoflookbrood

Oosterse groentesoep is een heerlijke frisse soep met veel groente. Hiervoor kan het best een Dutch Oven gebruikt worden om de soep te bereiden. Het maakt niet uit of je een gesloten of open barbecue hebt. Beide zijn mogelijk! Met daarbij een zelfgemaakte deegknoop...

Lees meer
Gevulde puntpaprika

Gevulde puntpaprika

De puntpaprika is een zoete groente. En heeft een dunnere schil dan een gewoone paprika. Daardoor is de puntpaprika ideaal om deze te vullen met allerlei ingrediënten. Binnen tien minuten op de barbecue heb je een compleet groente gerecht op tafel. De gevulde...

Lees meer
Tortilla taart

Tortilla taart

Van origine is tortilla een Spaans gerecht. Bestaande uit een dikke omelet van ei, aardappels en olijfolie. Tortilla's worden in uiteenlopende diktes en formaten gemaakt, de dikte kan variëren van 3 tot meer dan 10 centimeter. Deze tortilla gaan we iets anders maken,...

Lees meer
Bloemkool rookworst quiche

Bloemkool rookworst quiche

Quiche is een hartige open taart en bestaat in vele variaties. Deze keer gaan we een hartige quiche maken met bloemkool en rookworst. Dat past prima bij het seizoen en de koude dagen. De bloemkool kan je ook vervangen met broccoli. Laat de quiche wel een paar minuten...

Lees meer
Boerenkoolchips

Boerenkoolchips

Boerenkool is een groente met een typische koolsmaak namelijk mild en iets bitter. Boerenkool is ook rijk aan calcium, antioxidanten, vezels en gezonde vetten. Deze groente wordt vaak gebruikt voor de typische Hollandse boerenkool met rookworst. Daarom gaan we deze...

Lees meer
Aardappel-courgetteschotel met katenspek

Aardappel-courgetteschotel met katenspek

Deze keer een simpel gerecht, maar daarom niet minder lekker. Voor de saus maak ik gebruik van een kant en klare pot aardappel anders, een huismerk kan ook. Voeg de aardappelen, paprika, courgette en katenspek samen met de saus en je hebt een heerlijke hartige...

Lees meer
Romige bloemkoolsoep

Romige bloemkoolsoep

De herfst is nu toch echt aangebroken en is het weer tijd om soep te maken in de Dutch oven. Bloemkool is een veelzijdige groente waar van alles mee mogelijk is. In plaats van de gebruikelijke oer-Hollandse bloemkool met gehaktbal gaan we de bloemkool gebruiken voor...

Lees meer
Gevulde courgette met kippendij

Gevulde courgette met kippendij

Deze week heb ik verse courgetten gekregen welke geteeld zijn in eigen tuin. Snij deze in plakjes en met wat peper en zout kan je deze in enkele minuten bereiden op de barbecue. Maar deze keer gaan we voor de gevulde courgette met kippendij. Onderstaande recept is een...

Lees meer
houtskool overzicht

Recente berichten

vuurbak.nl

vuurbak.nl

Pin It on Pinterest