Boerenkoolchips

30 november 2018 | Groente, Snack

Boerenkool is een groente met een typische koolsmaak namelijk mild en iets bitter. Boerenkool is ook rijk aan calcium, antioxidanten, vezels en gezonde vetten. Deze groente wordt vaak gebruikt voor de typische Hollandse boerenkool met rookworst. Daarom gaan we deze keer boerenkool gebruiken om er iets anders van te maken namelijk een gezonde groente snack, oftewel boerenkoolchips!

 Ingrediënten

  • 1 krop verse boerenkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

 Benodigdheden

  • Barbecue indirect vuur

Stap 1

Spoel de boerenkool af met water en scheur daarna de blaadjes van de stengels af. Zorg ervoor dat de boerenkool daarna goed gedroogd is.

Stap 2

Meng de sojasaus, olijfolie en sesamzaadjes door elkaar tot een dressing. Voeg daarna de boerenkool toe en meng deze. Er zit nu een dun laagje dressing op de boerenkool.

Stap 3

Zorg ervoor dat de barbecue verwarmd is tot 190 graden en dat er een hitteschild tussen het rooster en de kolen zit. Leg daarna de boerenkool op het rooster.

Stap 4

Na ongeveer 10 minuten is de boerenkoolchips gereed. Laat de boerenkool er niet te lang op liggen, dan wordt deze bruin. Nu heb je een lekker knapperige en gezonde boerenkoolchips gemaakt. Eet smakelijk!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest