Eisbein

Eisbein

Eisbein is een typisch Duits gerecht wat oorspronkelijk uit Berlijn komt. Eisbein is het deel van de varkenspoot dat zich tussen het knie- of ellebooggewricht en het spronggewricht bevindt. Eisbein is ook bekend onder de namen Schweins-haxe of Hachse. De eisbein wordt...

Lees meer
Aardappel-courgetteschotel met katenspek

Aardappel-courgetteschotel met katenspek

Deze keer een simpel gerecht, maar daarom niet minder lekker. Voor de saus maak ik gebruik van een kant en klare pot aardappel anders, een huismerk kan ook. Voeg de aardappelen, paprika, courgette en katenspek samen met de saus en je hebt een heerlijke hartige...

Lees meer
Limburgs gehaktbrood

Limburgs gehaktbrood

De najaarsopruiming is weer begonnen en de vriezer moest weer eens geleegd worden, daarom het volgende recept met half om half gehakt. Dit keer geen Paradise by the dashboard light door Meat Loaf gezongen maar een heerlijke gehaktbrood met een Limburgse twist. De...

Lees meer
Bloemkool bom

Bloemkool bom

Een bloemkool alleen heeft weinig smaak. Maar deze bloemkool bom met gehakt en katenspek is een heerlijke combinatie. Dit recept zorgt ervoor dat je de gezonde vitamine van de groente binnenkrijgt met voldoende vlees voor de carnivoor. Zoals onderstaand recept laat...

Lees meer
Salade serranoham met avocado

Salade serranoham met avocado

Serranoham is van oorsprong een rauwe ham afkomstig uit de Spaanse bergen regio Trevélez. Tegenwoordig is het afkomstig van het Duroc varken. Voeg daarbij avocado en een salade mix toe en je hebt een heerlijk salade. Het volgende recept bevat al deze ingrediënten en...

Lees meer
Varkensrib

Varkensrib

In de vriezer had ik nog een mooi stuk varkensrib uit Duitsland liggen, dit weekend was het perfect weer om deze op de barbecue te doen. Varkensrib is een deel vlees van de rug van de varken, deze bevat veel vet wat ervoor zorgt dat de varkensrib lekker mals wordt...

Lees meer
Ibérico rib fingers

Ibérico rib fingers

De ibérico rib finger komt van het ibérico varken, het is het vlees welke tussen de ribben zit. Rib fingers zijn nog relatief onbekend, maar het is gewoon een sparerib enkel zonder het bot. De ribfingers zijn ideaal te serveren als tapas zoals onderstaand recept. Zelf...

Lees meer
[instagram-feed]

Pin It on Pinterest