Ibérico rib fingers
Ingrediënten
Rib fingers
- 1 kilo ibérico rib fingers
- 30 gram zout
- 60 gram bruine suiker
- 10 gram gemalen komijn
- 5 gram chilipoeder
- 10 gram zwarte peper
- 5 gram cayennepeper
- 40 gram paprikapoeder
Saus
- 30 gram boter
- 30 gram gesnipperde ui
- 200 gram ketchup
- 20 gram bruine suiker
- 30 milliliter rijstazijn
- 15 milliliter worcestershiresaus
- 1 theelepel mosterpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
Optioneel
- 1 krop little gem
Stap 1
Eerst gaan we de saus maken, laat de boter smelten in een pan en fruit de gesnipperde ui. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en laat de saus 20 minuten langzaam koken totdat de saus dikker begint te worden. Laat daarna de saus afkoelen, en bewaar deze in de koelkast.
Indien van toepassing, zorg ervoor dat de rib fingers ontdooid zijn, plaats deze een dag van tevoren in de koelkast.
Stap 2
Voeg alle ingrediënten van de marinade voor de rib fingers samen en meng deze met de hand. Voeg daarna één voor één de rib fingers toe. Zorg dat de marinade de rib fingers volledig bedekken.
Stap 4
Breng de barbecue op temperatuur tot 110 graden en zorg dat de hittebron niet direct in contact komt met de rib fingers. Zelf heb ik gebruik gemaakt van de Weber Smokey Mountain, deze is ideaal voor roken en lage temperaturen. Plaats de rib fingers op het rooster en voeg daarna het rookhout toe. Voeg na een uur nogmaals rookhout toe.
Stap 5
Na drie uur wordt er een dunne laag saus toegevoegd aan de rib fingers. Met een siliconen kwast is dat het makkelijk te doen. Laat de rib fingers nog een uur op de barbecue.