Mini fritatta parmaham en tomaat

Mini fritatta parmaham en tomaat

Pasen komt eraan. Daarom dit keer mini fritatta’s voor tijdens de paas brunch. De fritatta is een echt Italiaans gerecht. Waarbij ingrediënten gebruikt worden van het gerecht van de dag ervoor. Je kan het dus met van alles combineren. Omdat we deze frittata’s tijdens...

Lees meer
Oosters gegrilde zalm

Oosters gegrilde zalm

Zalm is de bekendste vissoort om te bereiden op de barbecue. De klassieker is zalm langzaam roken op een plankje cederhout. Maar zalm is ook heerlijk om in enkele minuten direct te grillen op hoog vuur. De enige uitdaging is het draaien van de zalm en voorkomen dat...

Lees meer
Loempia

Loempia

Vaak haal je een loempia bij de lokale Chinees. Maar in een paar eenvoudige stappen is deze ook zelf prima te maken op de barbecue. Voordeel is dat je met de inhoud kunt variëren. Voor dit recept is er geen frituur benodigd. Dus geen gedoe met kant en klare loempia’s...

Lees meer
Banaan-havermout koekjes

Banaan-havermout koekjes

Meestal belanden overrijpe bananen in de kliko, en dat is zonde! Want met overrijpe bananen kan je gezonde tussendoortjes maken. Combineer dit met havermout en je hebt een voedzaam tussendoortje. Zelf gebruik ik de Römertopf Bricknick dat is een kooksteen waar je...

Lees meer
Pompoentaart

Pompoentaart

De herfst is weer aangebroken en dan begint het seizoen van de pompoen vanaf half september. De flespompoen is een pompoen soort die iets zachter en zoeter is. En wordt daardoor veel gebruikt om pompoensoep te maken. Maar wat je er ook mee kan maken is een heerlijke...

Lees meer
Gamba spies met franse kruiden

Gamba spies met franse kruiden

Gamba's zijn een gemakkelijk te bereiden garnalensoort voor op de BBQ. Met daarbij een lekkere kruidenmix en wat toevoeging van citroensap is het een heerlijke smaakbeleving. In slechts 4 minuten direct grillen is het gerecht klaar.  Ingrediënten Gamba black tiger...

Lees meer
Pizza kip saté

Pizza kip saté

Satesaus is niet weg te denken in de Nederlandse keuken. Het is de smaakmaker van patat tot bami. Daarom dit keer een lekkere Italiaanse pizza met een Nederlandse twist! De bodem is bedekt met satesaus en daarbij wat groente, gerookte kip en een toplaag van...

Lees meer
Havermout bananencake

Havermout bananencake

Havermout bananencake is een stevige en voedzame cake. Naast de koffie kan je het ook als ontbijt gebruiken door de hoeveelheid havermout of als stevig desert met een toefje slagroom. Met dit recept moet er flink wat ingredienten gemengd worden. Het is handig om...

Lees meer
Atomic buffalo turds mild

Atomic buffalo turds mild

Een Atomic buffalo turds afgekort tot ABT is een echte klassieke barbecue snack! Alleen voor sommige eters zijn de jalapeñopepers te heftig. Daarom deze milde variant van de ABT. Ondanks dat de jalapeñopepers grotendeels vervangen zijn door snackpaprika's zit er nog...

Lees meer
Groentechips

Groentechips

Chips, de meest bekende snack in Nederland. Normaliter wordt deze gemaakt met aardappelen. Dit recept wijkt daar volledig vanaf en wordt de chips gemaakt met stevige groenten. Het resultaat is net zo krokant, maar met een totaal andere smaak. Combineer dit met aioli...

Lees meer

Pin It on Pinterest