Gegrilde ananas

Ook voor desserts kan je de barbecue perfect voor gebruiken. Vandaag maken we een fris dessert met gegrilde ananas en slagroomijs. Het is heel simpel te maken en vergt weinig tijd, prima om de barbecue avond mee af te ronden.  Ingrediënten 1 Ananas Donkerbruine...

Lees meer

Salade serranoham met avocado

Serranoham is van oorsprong een rauwe ham afkomstig uit de Spaanse bergen regio Trevélez. Tegenwoordig is het afkomstig van het Duroc varken. Voeg daarbij avocado en een salade mix toe en je hebt een heerlijk salade. Het volgende recept bevat al deze ingrediënten en...

Lees meer

Bavette

Bavette is de Franse benaming en flap meat op zijn Amerikaans voor vanglap, het laatste is een relatief onbekende term in Nederland, maar het is een heerlijk stuk vlees. Het is de dikke rand vlees welke zich bevind in de vang van de koe. Koop je bavette van vlees...

Lees meer

Gehaktmuffins

De muffin bestaat is in vele variaties en is een heerlijk tussendoortje. Vandaag maken we muffins op een iets andere manier, namelijk met vlees. Door de kruidenmix en het spek krijgt de gehaktmuffin een heerlijke smaak en is ideaal als dessert voor een uitgebreide...

Lees meer

Salade gerookte kip en avocado

Vandaag is het eens tijd voor niet een groot stuk vlees op je bord, maar een heerlijk frisse salade. Voeg daarbij de gerookte kip filet met zelfgemaakte pekel en je hebt een complete maaltijd. Vooral met warmer weer is een maaltijd salade heerlijk op zijn tijd. Voor...

Lees meer

Volkorenbrood

Regelmatig wordt de barbecue hier aangestoken om een vers gebakken volkorenbrood te maken. Het meel wat gebruikt wordt is steengemalen door de molen 'de Hoop' in Wieringerwaard welke al sinds 1742 in gebruik is. Voeg daarbij wat water, zout en gist toe en je hoeft je...

Lees meer

Gerookte rode poon

Vandaag is het weer eens tijd om een heerlijke vis te roken. Dit keer een relatief onbekende vissoort de rode poon. De smaak van rode poon is zoet-garnaalachtig. Rode poon wordt ook wel de knor- of zeehaan genoemd, ze communiceren via knorrende geluiden met elkaar....

Lees meer

Varkensrib

In de vriezer had ik nog een mooi stuk varkensrib uit Duitsland liggen, dit weekend was het perfect weer om deze op de barbecue te doen. Varkensrib is een deel vlees van de rug van de varken, deze bevat veel vet wat ervoor zorgt dat de varkensrib lekker mals wordt...

Lees meer

Ibérico rib fingers

De ibérico rib finger komt van het ibérico varken, het is het vlees welke tussen de ribben zit. Rib fingers zijn nog relatief onbekend, maar het is gewoon een sparerib enkel zonder het bot. De ribfingers zijn ideaal te serveren als tapas zoals onderstaand recept. Zelf...

Lees meer

Indonesische saté van kippendij

De kip saté zie je terug bij elke barbecue, en vaak valt deze tegen omdat het meestal droog vlees is. Dat is nergens voor nodig, om ervoor te zorgen dat het vlees lekker sappig blijft is het aan te raden om kippendij te gebruiken. Deze is vetter als een kipfilet en...

Lees meer

Recente berichten

Pin It on Pinterest