Oosterse groentesoep met knoflookbrood

Oosterse groentesoep met knoflookbrood

Oosterse groentesoep is een heerlijke frisse soep met veel groente. Hiervoor kan het best een Dutch Oven gebruikt worden om de soep te bereiden. Het maakt niet uit of je een gesloten of open barbecue hebt. Beide zijn mogelijk! Met daarbij een zelfgemaakte deegknoop...

Lees meer
Gevulde puntpaprika

Gevulde puntpaprika

De puntpaprika is een zoete groente. En heeft een dunnere schil dan een gewoone paprika. Daardoor is de puntpaprika ideaal om deze te vullen met allerlei ingrediënten. Binnen tien minuten op de barbecue heb je een compleet groente gerecht op tafel. De gevulde...

Lees meer
Gerookte zeeduivel filet

Gerookte zeeduivel filet

De zeeduivel is misschien niet moeders mooiste vis. Door zijn platte lichaam en brede kop. Zijn kop is zelf zo zwaar dat het twee derde van zijn gewicht bepaald.  Maar laat je niet misleiden door zijn lichamelijke kenmerken. Want de zeeduivel is een ideale vis voor de...

Lees meer
Gerookte makreel

Gerookte makreel

De makreel is een populaire vissoort welke bij vrijwel alle viskramen verkocht worden. Het is ook nog eens gezond omdat deze vis veel vitamine B12 bevat. Met het onderstaande recept kan je zelf gemakkelijk ook de perfecte gerookte makreel thuis maken. Dat een kamado...

Lees meer
Tortilla taart

Tortilla taart

Van origine is tortilla een Spaans gerecht. Bestaande uit een dikke omelet van ei, aardappels en olijfolie. Tortilla's worden in uiteenlopende diktes en formaten gemaakt, de dikte kan variëren van 3 tot meer dan 10 centimeter. Deze tortilla gaan we iets anders maken,...

Lees meer
Kibbeling

Kibbeling

Kabeljauw is een witte rondvis en wordt tussen de 50 tot 80 centimeter gevangen. De kabeljauw kan echter tot 1,5 meter groot worden. Het is een witte rondvis en behoort net als de schelvis, wijting, pollak, leng, steenbolk en de koolvis tot de kabeljauwachtige. De...

Lees meer
Bloemkool rookworst quiche

Bloemkool rookworst quiche

Quiche is een hartige open taart en bestaat in vele variaties. Deze keer gaan we een hartige quiche maken met bloemkool en rookworst. Dat past prima bij het seizoen en de koude dagen. De bloemkool kan je ook vervangen met broccoli. Laat de quiche wel een paar minuten...

Lees meer
Eisbein

Eisbein

Eisbein is een typisch Duits gerecht wat oorspronkelijk uit Berlijn komt. Eisbein is het deel van de varkenspoot dat zich tussen het knie- of ellebooggewricht en het spronggewricht bevindt. Eisbein is ook bekend onder de namen Schweins-haxe of Hachse. De eisbein wordt...

Lees meer
Wortel dadel ontbijtkoek

Wortel dadel ontbijtkoek

Deze keer gaan we een hartige ontbijtkoek maken. Met winterwortel en dadels om een zoete smaak te krijgen, geen extra kristalsuiker nodig. Deze ontbijtkoek kan je eten als tussendoortje, maar met een laagje appelstroop erop is het ook een heerlijk dessert. Zelf maak...

Lees meer
Langoustine met citroenboter

Langoustine met citroenboter

De langoustine is een Noorse kreeft of in het Italiaans scampi. Een langoustinge heeft een oranje of roze kleur met donkere vlekken op zijn scharen en buik. Langoustines worden ongeveer 15 tot 25 centimeter groot. De langoustine komt voor in de Noordelijke delen van...

Lees meer
[instagram-feed]

Pin It on Pinterest