Bloemkool rookworst quiche

6 februari 2019 | Groente

Quiche is een hartige open taart en bestaat in vele variaties. Deze keer gaan we een hartige quiche maken met bloemkool en rookworst. Dat past prima bij het seizoen en de koude dagen. De bloemkool kan je ook vervangen met broccoli. Laat de quiche wel een paar minuten afkoelen zodra het gerecht bereid is. Want deze is enorm warm als deze net uit de barbecue komt. En verdeel deze daarna gelijkmatig zoals je doet met taartpunten.

 Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 Gelderse rookworst
  • 8 plakjes deeg diepvries
  • 4 eieren
  • 200 mililiter slagroom
  • 100 gram geraspte Jongbelegen kaas
  • 2 eetlepels peterselie
  • peper
  • margarine

 Benodigdheden

  • Barbecue indirect vuur
  • Dutch oven
  • lage taart of quichevorm 25 centimeter

Stap 1

Breng de temperatuur van de barbecue op 200 graden Celcius. Plaats de Dutch oven op het rooster. Voeg voldoende water toe zodat de bloemkool onder water kan blijven.

Maak ondertussen de bloemkool schoon en snij de bloemkoolroosjes eraf, de grotere mogen door de helft.

Zodra het water aan de kook is kan de bloemkool toegevoegd worden. Laat dit 10 minuten koken.

Na 10 minuten mag de bloemkool eruit gehaald worden en uitlekken. De Dutch oven is hierna niet meer nodig.

Stap 2

Haal de deegplakjes uit de diepvriezer en laat deze ontdooien. Vet de quiche of taart vorm in met margarine.

Bedek de bodem met de deegplakjes en zorg ervoor dat deze iets overlappen. Snij de Gelderse rookworst in plakjes en voeg deze samen toe met de bloemkool.

Stap 3

Klop de eieren met de slagroom los. Voeg daarna de kaas, peterselie en peper naar smaak toe.

Voeg het mengsel toe in de quiche of taart vorm. Zorg ervoor dat alles goed verdeeld is.

Stap 4

Plaats de quiche of taartvorm op het rooster. De quiche moet 35 minuten in de barbecue garen.

Stap 5

Na 35 minuten mag de quiche uit de barbecue gehaald worden. Deze zal een mooie goudbruine laag hebben. Eet smakelijk!

Optioneel: voeg nog wat extra kaas toe bovenop.

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest