Gevulde puntpaprika

29 april 2019 | Groente

De puntpaprika is een zoete groente. En heeft een dunnere schil dan een gewoone paprika. Daardoor is de puntpaprika ideaal om deze te vullen met allerlei ingrediënten. Binnen tien minuten op de barbecue heb je een compleet groente gerecht op tafel. De gevulde puntpaprika kan je combineren met vlees, vis en gevogelte gerechten. Mocht je de peper te pittig vinden kan je deze achterwege laten.

 Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 rode peper
  • 2 bosuien
  • 2 theelepels italiaanse kruiden
  • 4 cherry tomaten

 Benodigdheden

  • Barbecue direct vuur
  • Rasp

Stap 1

Snij de puntpaprika door de lengte in de helft. Verwijder daarna de zaadlijsten. Laat de mozzarella uitlekken en snij deze daarna in gelijkmatige schijven. Snij de bosui in fijne ringen en de cherry tomaten in blokjes. Beleg de bodem van de puntpaprika met mozzarella en verdeel de bosuien en tomaten. Snij de rode peper in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Rasp daarna de binnenkant van de rode peper en verdeel dit over de puntpaprika. Voeg als laatste nog een snufje italiaanse kruiden toe.

Stap 2

Steek de barbecue aan en breng deze op 220 graden Celcius. Leg de puntpaprika op het rooster. Roteer de puntpaprika naar drie minuten om mooie grill marks te krijgen aan de onderkant. Na zes minuten is de puntpaprika gegaard en de mozzarella wordt vloeibaar. Wil je een meer krokante bovenlaag laat dan de puntpaprika nog een paar minuten langer erop liggen. Doe dit niet te lang want dan wordt de punt paprika slap waardoor alle sappen er makkelijk uitlopen.

Stap 3

Binnen tien minuten heb je een heerlijk gevulde puntpaprika gemaakt met een pikante toevoeging. Eet smakelijk!

 

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest