Pompoentaart

25 oktober 2020 | Dessert

De herfst is weer aangebroken en dan begint het seizoen van de pompoen vanaf half september. De flespompoen is een pompoen soort die iets zachter en zoeter is. En wordt daardoor veel gebruikt om pompoensoep te maken. Maar wat je er ook mee kan maken is een heerlijke stevige pompoentaart. Een leuke afwisseling!

 Ingrediënten

  • 1 flespompoen 1 kilo
  • 1 citroen
  • 150 gram boter
  • 150 gram kristalsuiker
  • snuf zout
  • 210 gram bloem
  • 135 gram witte bastardsuiker
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 250 mililiter slagroom
  • 150 mililiter volle melk
  • 3 grote eieren
  • 25 gram pompoenpitten

 Benodigdheden

  • Hitteschild
  • Taartvorm 24cm

Stap 1

Breng de barbecue op temperatuur tot 200 graden Celcius.

Halveer de flespompoen in de lengte en leg deze met de snijkant op het rooster.

Stap 2

Grill de flespompoen 15 minuten met direct vuur. Om mooie grillmarks op de flespompoen te krijgen draai deze een kwartslag op het rooster.

Stap 3

Verplaats na 15 minuten de flespompoen naar de indirecte zone. Laat de flespompoen in 30 minuten gaar worden.

Plaats ondertussen de andere platesetter om een volledig indirecte zone te creëren welke nodig is voor de volgende stap.


Stap 4

Haal de flespompoen van het rooster en laat deze afkoelen.

Meng voor het deeg de boter, suiker, zout, bloem en helft van de citroenrasp door elkaar met de hand totdat de deeg kruimelig wordt. Vet de binnenkant van de taartvorm in met boter. Verdeel deze daarna gelijkmatig in de taartvorm.

Plaats daarna de taartvorm op het rooster voor 15 minuten.

Stap 5

Als de flespompoen iets afgekoeld is, schep dan het vruchtvlees eruit met een lepel. Prak deze daarna fijn met een vork. Meng daarna het vruchtvlees met de basterdsuiker, koek- en speculaaskruiden, gemberpoeder, slagroom, melk, eieren en citroenrasp tot een glad mengsel.

Stap 6

Verdeel de vulling over de kruimelbodem. Grill deze nu voor ongeveer 45 minuten totdat de vulling stevig is.

Stap 7

Haal de pompoentaart uit de barbecue. Laat deze 2 uur afkoelen op kamertemperatuur. En daarna 3 uur opstijven in de koelkast.

Rooster ondertussen de pompoenpitten en verdeel deze over de pompoentaart.


Stap 8

Snij de taart in 12 gelijkmatige stukken. Eet smakelijk!

Pin It on Pinterest

Share This