Pizza kip saté

14 juli 2020 | Graan

Satesaus is niet weg te denken in de Nederlandse keuken. Het is de smaakmaker van patat tot bami. Daarom dit keer een lekkere Italiaanse pizza met een Nederlandse twist! De bodem is bedekt met satesaus en daarbij wat groente, gerookte kip en een toplaag van cheddarkaas maakt het een stevige maaltijd. Als je binnenkort je vrienden uitnodigd voor een pizza avond verras ze dan eens hiermee.

 Ingrediënten

  • pizza bodem zelfgemaakt of kant en klaar
  • 250ml sate saus
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 1 gerookte kipfilet
  • 185 gram belegen cheddar

 Benodigdheden

  • Hitteschild
  • Pizzasteen

Stap 1

Breng de barbecue op temperatuur tot 250 graden Celcius.

Snij de paprika in ringen en rasp de wortel. Bestrijk het pizzadeeg met sate saus. Verdeel de rode paprika en wortel. Verdeel de gesneden kipfilet over de pizza. Bedek de bovenkant met cheddar.

Stap 2

Zorg ervoor dat het hitteschild en pizzasteen samen met de barbecue is opgewarmd tot 250 graden Celcius. Plaats de de pizza op de pizzasteen.

Stap 3

Na ongeveer 10 minuten is de kaas goudgeel en de bodem krokant. Eet smakelijk!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest