Loempia

20 januari 2021 | Snack

Vaak haal je een loempia bij de lokale Chinees. Maar in een paar eenvoudige stappen is deze ook zelf prima te maken op de barbecue. Voordeel is dat je met de inhoud kunt variëren. Voor dit recept is er geen frituur benodigd. Dus geen gedoe met kant en klare loempia’s maar zelf vers bereiden.

 Ingrediënten

  • 300 gram gemengd gehakt
  • 3 tenen knoflook
  • 400 gram Vietnamese wokgroente
  • 6 eieren
  • 1 komkommer
  • 100 mililiter chilisaus
  • 8 plakjes filodeeg

 Benodigdheden

  • Hitteschild
  • Wok
  • Bakpapier

Stap 1

Breng de barbecue op temperatuur tot 220 graden Celcius met een hitteschild.

Rul het gehakt in een wokpan en voeg na enkele minuten fijngesneden knoflook toe.

Na enkele minuten voeg je de wokgroente toe en roer deze regelmatig door voor ongeveer 4 minuten.

Klop de eieren los en voeg deze toe in de wok. Na ongeveer 8 minuten is het klaar.

Stap 2

Snij de omelet in 8 gelijkmatige stukken. Leg de inhoud in het midden van een plakje filodeeg en vouw deze van buiten naar binnen.

Leg daarna de loempia voorzichtig met bakpapier op het rooster.

Stap 3

Snij ondertussen de komkommer in drie delen. En snij deze daarna in 6 delen door de lengte. Doe deze in een beker. Vul daarnaast een kleine kom met de chilisaus.

Na 10 a 15 minuten is de loempia gaar en mag van de barbecue gehaald worden.


Stap 4

Serveer de loempia’s met de komkommer en chilisaus. Eet smakelijk!

Pin It on Pinterest

Share This