Aardappel-courgetteschotel met katenspek

8 november 2018 | Varken, Groente

Deze keer een simpel gerecht, maar daarom niet minder lekker. Voor de saus maak ik gebruik van een kant en klare pot aardappel anders, een huismerk kan ook. Voeg de aardappelen, paprika, courgette en katenspek samen met de saus en je hebt een heerlijke hartige aardappelschotel in een handomdraai gemaakt.

 Ingrediënten

  • 1 pot Aardappel Anders bacon-ui
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 1 courgette
  • 100 gram katenspek
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika
  • 75 gram jong belegen kaas
  • Margarine
  • Zout

 Benodigdheden

  • Barbecue indirect vuur
  • Ovenschaal ongeveer 20x30cm

Stap 1

Verwarm de barbecue tot 200 graden. Laat ondertussen een pan met water en een klein beetje zout aan de kook brengen, snij de aardappelen in dunne schijfjes. Laat deze daarna 10 minuten koken. Snij de paprika in ringen en de courgette door de helft in plakjes.

Laat de aardappelen goed uitlekken. Vet de ovenschaal in met margarine en maak nu lagen van aardappelen, courgette, katenspek, paprika en saus. Zorg ervoor dat de bovenste laag bestaat uit aardappelen en de laatste paprika schijfjes en saus. Bestrooi deze daarna met geraspte kaas.

Stap 2

Plaats de ovenschaal op het rooster. Zorg ervoor dat er een hitteschild tussenzit, anders bestaat de kans dat de ovenschaal barst.

Stap 3

Haal na 35 minuten de ovenschaal eruit en je hebt een heerlijke aardappelschotel. Eet smakelijk!

Wil je een meer krokante laag kaas? Verwarm de barbecue dan de laatste 10 minuten tot 225 graden.

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest