Salade serranoham met avocado
Ingrediënten
- 150 gram Serranoham
- 2 rode paprika’s
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 3 sneden brood
- 1 zak gemengd slamix
- 2 avocado’s
- peper
- zout
Benodigdheden
- Barbecue direct vuur
- Gietijzeren pan
Stap 2
Rooster beide paprika’s in 15 minuten totdat de buitenkant zwart wordt. Haal deze daarna van het rooster en laat deze afkoelen. Verwijder daarna het zwarte vel en steel.
Pureer één paprika met een snuf zout, 2 eetlepels balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie tot een vinaigrette.
De andere paprika mag in reepjes gesneden worden en wordt later toegevoegd aan de salade.
Stap 3
Snij de knoflook teentjes in kleine stukken en meng deze met 2 eetlepels olijfolie. Smeer het mengsel op de sneetjes brood.
Rooster het brood in ongeveer 6 minuten, draai elke 2 minuten het brood om. Snij deze daarna in kleine blokjes, en je hebt zelfgemaakte croutons.
Stap 4
Laat de gietijzeren pan op temperatuur komen en voeg daarna de serranoham toe. Grill deze totdat deze knapperig worden, in ongeveer 10 minuten.