Romige bloemkoolsoep
De herfst is nu toch echt aangebroken en is het weer tijd om soep te maken in de Dutch oven. Bloemkool is een veelzijdige groente waar van alles mee mogelijk is. In plaats van de gebruikelijke oer-Hollandse bloemkool met gehaktbal gaan we de bloemkool gebruiken voor een heerlijke romige stevige bloemkoolsoep.
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 11 knoflook teentjes
- olijfolie
- zout en peper
- 500 ml kippenbouillon
- 1/2 theelepel gemalen mosterdzaad
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel karwijzaad
- 100 ml slagroom
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1/2 glas witte wijn
- 1 ui
Benodigdheden
- Barbecue direct vuur
- Dutch oven
- Knoflookpers
- Staafmixer
- Aluminiumfolie
Stap 1
Maak de knoflook schoon en leg deze in een stuk aluminiumfolie. Besprenkel deze met olijfolie en peper en zout. Pak deze daarna goed in.
Stap 3
Snijd de bloemkool in grote en kleine roosjes. Maak een mengsel van de mosterdpoeder, kurkuma, karwijzaad, olijfolie en peper en zout. Besprenkel de grote bloemkool roosjes met dit mengsel.
Leg de kleine bloemkoolroosjes apart, deze gebruiken we in stap 5.
Stap 4
Grill de grote bloemkoolroosjes in totaal 15 minuten. Haal deze daarna van het rooster, en zodra deze is afgekoeld snij deze door de helft.
Leg de aluminiumfolie met knoflook op het rooster.
Stap 5
Zet de Dutch oven op het rooster. Verhit wat olijfolie en fruit de uien zonder dat deze teveel verkleuren. Voeg daarna de witte wijn toe en de fijngesneden bloemkoolroosjes met wat peper en zout. Breng dit 5 minuten aan de kook en daarna kan de bouillon toegevoegd worden.
Sluit de Dutch oven daarna af met de deksel de eerste 20 minuten, en daarna 10 minuten zonder deksel.
hoi, ook dit recept gisteren gemaakt, was wederom erg lekker. op naar de volgende 😉
Leuk om te lezen Manfred! Gisteren heb ik Limburgs gehaktbrood gemaakt heel simpel, maar wederom weer heerlijk.
Ga ik binnenkort ook proberen