Vegetarische pikante linzenburger

13 juni 2019 | Groente

Barbecueën blijft veelal een hobby voor de carnivoor. Maar ook voor de vegetariërs onder ons kan het een prima afwisseling zijn. Vegetarische gerechten staan meestal bekend als ietwat flauwe gerechten. Dit is tegenwoordig echt niet meer nodig! Met het volgende recept maak je een heerlijk zelfgemaakte vegetarische burger met wat pit door de Spaanse peper. Het is wel aan te raden om een hamburgerpers te gebruiken omdat je de burgers dan beter kan vormen.

 Ingrediënten

  • 4 tarwebuns
  • 300 gram rode linzen
  • 50 gram tarwezemelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 eetlepel verse gember
  • 1 theelepel komijn
  • 1 krop little gem
  • 1 Spaanse peper
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1/2 komkommer
  • 1 lente ui
  • 1 eetlepel korianderblad
  • 1 ei
  • Zout
  • Peper

 Benodigdheden

  • Hamburgerpers
  • Gietijzeren pan
  • Kaasschaaf

Stap 1

Steek de barbecue aan tot 220 graden Celsius. Verwijder het witte gedeelte van de krop little gem en snij deze daarna in reepjes. Snij het witte deel van de lente ui in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de Spaanse peper en hak deze fijn. Roer daarna de limoensap en sojasaus door elkaar. Meng daarna alle ingrediënten behalve de komkommer en koriander. Schil de komkommer en snij deze in plakken met de kaasschaaf.

Stap 2

Kook ondertussen de linzen gaar in ongeveer 30 minuten totdat het een soort pap wordt. Plaats daarna de gietijzeren pan op het rooster met de olijfolie en laat deze even op temperatuur komen. Bak daarna de ui totdat deze glazig wordt. Voeg daarna de ei en linzen toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg daarna wat peper en zout naar smaak toe met voldoende tarwezemelen totdat het een stevig mengsel wordt. en Celcius.

Stap 3

Vorm daarna vier burgers. Dit kan met een hamburgerpers of met de hand. Grill daarna de vega burgers per kant ongeveer 4 à 5 minuten. 

Stap 4

Snij de tarwebuns door de helft en plaats deze met het snijvlak enkele minuten op het rooster totdat er een krokante laag onstaat.

Stap 5

Beleg de onderste helft van de tarwebuns met de komkommer. Leg daarna de vega burger erop met wat salade op de bovenkant. Garneer deze daarna met korianderblad. En als laatste plaats de bovenste helft van de tarwebun.

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest