Mini fritatta parmaham en tomaat
Pasen komt eraan. Daarom dit keer mini fritatta’s voor tijdens de paas brunch. De fritatta is een echt Italiaans gerecht. Waarbij ingrediënten gebruikt worden van het gerecht van de dag ervoor. Je kan het dus met van alles combineren. Omdat we deze frittata’s tijdens de paas bruch eten is het geen volledige maaltijd maar de mini variant.
Ingrediënten
- 4 grote eieren
- 75 mililiter kookroom
- 70 gram Parma ham
- 1 lente ui
- 4 zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel bascilicum
Benodigdheden
- Hitteschild
- Muffinvorm
Stap 1
Breng de barbecue op temperatuur tot 200 graden Celcius. Verwarm het hitteschild direct mee.
Klopt de eieren los met de kookroom. Snij de Parma ham in reepjes, lente ui in ringen en bascilicum fijn. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en zij deze fijn in reepjes. Meng alles goed door elkaar.
Stap 2
Vul de muffinvormen voorzichtig met het eimengsel. Vul deze niet tot de rand, want dan is verplaatsen lastig.
Stap 3
Plaats de muffinvormen met het eimengsel op het rooster. Zorg ervoor dat het hitteschild eronder zit.