Aardappeldeeg gevuld met kaas

11 augustus 2019 | Groente

Aardappel is een perfect ingredient als bijgerecht bij een mooi stuk vlees. Met dit gerecht maak je een zelfgemaakte aardappel deeg met een kaasvulling. De kaasvulling kan je aanpassen naar eigen wens. Weer eens een andere variatie met aardappel! 

 Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 175 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1/2 eetlepel oregano
  • 1/2 eetlepel tijm
  • 100 gram mozzarella
  • 50 gram geraspte kaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout

 Benodigdheden

  • Theedoek
  • Gietijzeren pan
  • Hitteschild

Stap 1

Schil de aardappelen en kook deze dan 20 minuten. Laat ze daarna iets afkoelen en stamp deze dan tot puree. Snij ondertussen de kruiden fijn. Meng de puree dan met de kruiden, bloem en ei tot een elastische deeg. Rol daarna de deeg uit tot een rechthoek. Hoe dunner hoe beter. Beleg daarna de deeg met de mozzarella en geraspte kaas. 

Stap 2

Rol daarna de deeg op met het beleg aan de binnenzijde. Druk het uiteinde goed dicht dat het een mooi stevig geheel wordt. Vouw daarna de theedoek dicht.

Stap 3

De barbecue heeft een temperatuur van 180 graden Celcius. Zorg ervoor dat het hitteschild geplaatst is. Plaats het aardappel deeg met de theedoek op het rooster voor 20 minuten.

Stap 4

Haal daarna het aardappeldeeg uit de theedoek. Plaats een gietijzeren pan op het rooster en laat deze even op temperatuur komen. Bak het aardappeldeeg daarna rondom goudbruin in ongeveer 8 minuten.

Stap 5

Laat het aardappeldeeg even afkoelen. Snij deze daarna in gelijke plakken. 

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest