Banaan-havermout koekjes
Meestal belanden overrijpe bananen in de kliko, en dat is zonde! Want met overrijpe bananen kan je gezonde tussendoortjes maken. Combineer dit met havermout en je hebt een voedzaam tussendoortje. Zelf gebruik ik de Römertopf Bricknick dat is een kooksteen waar je allerlei ingrediënten zoals groenten, vis, krieltjes, vlees en zelfs stukjes fruit, op een gezonde manier kan bereiden. Maar je kan ook gebruik maken van een gietijzeren pan of iets anders, zolang het koek mengsel maar goed afgesloten is. Om ervoor te zorgen dat de onderkant niet aanbrand is het aan te raden om indirecte hittebron te gebruiken met een hitteschild/platesetter.
Ingrediënten
- 2 overrijpe banaanen
- 100 gram havermout
- 25 gram kokosrasp
- 10 gram honing
- 40 gram walnoten
Benodigdheden
- Hitteschild
- Bricknic, gietijzeren pan of een bakvorm
- Bakpapier
Stap 1
Breng de barbecue op temperatuur tot 180 graden Celcius.
Pel de bananen en prak deze fijn met een vork. Snij de walnoten in stukjes. Meng de banaan, havermout, kokosrasp, honing en walnoten door elkaar tot een gelijkmatig mengsel.
Bedek de Bricknic of bakvorm met bakpapier en verdeel het mengel gelijkmatig. Zelf laat ik de bakvorm iets uitsteken, daarmee kan je straks de koekjes er gemakkelijk uithalen.
Stap 2
Plaats de Bricknic op het rooster met een indirecte hittebron door middel van een hitteschild/platesetter.
Stap 3
Na 40 minuten zijn de banaan havermout koekjes klaar. Haal deze uit de barbecue en laat de koekjes 15 minuten afkoelen. De koekjes worden niet knapperig maar blijven iets zachter.