Gamba spies met franse kruiden
Gamba’s zijn een gemakkelijk te bereiden garnalensoort voor op de BBQ. Met daarbij een lekkere kruidenmix en wat toevoeging van citroensap is het een heerlijke smaakbeleving. In slechts 4 minuten direct grillen is het gerecht klaar.
Ingrediënten
- Gamba black tiger schoongemaakt 1 zak
- Citroen 1 stuks
- Zonnebloemolie 100ml
- Peterselie gedroogd 1 theelepel
- Knoflookpoeder 1 theelepel
- Uienpoeder 1 theelepel
- Verse zwarte peper gemalen 1 theelepel
- Rozemarijn gedroogd 1 theelepel
- Bieslook gedroogd 1 theelepel
- Dille gedroogd 1 theelepel
- Dragonblad gedroogd 1 theelepel
Benodigdheden
- Houten spiezen
Stap 1
Breng de barbecue op temperatuur tot 180 graden Celcius.
Meng de kruiden met de zonnebloem in een kom. Rijg de gamba’s aan de spies. Breng een laag van de kruidenmix op de gamba’s. Laat deze kruidenmix minimaal 1 uur intrekken.
Belangrijk! Om te voorkomen dat de houten spiezen verbranden is het aan te raden deze een uur in het water te laten weken.
Stap 2
Grill daarna de gamba spiezen op direct vuur. Elke kant ongeveer 2 minuten. De gamba’s zijn gaar als ze van doorzichtige kleur naar volledig ondoorzichtig zijn doorgegaard.