Gevulde courgette met kippendij
Deze week heb ik verse courgetten gekregen welke geteeld zijn in eigen tuin. Snij deze in plakjes en met wat peper en zout kan je deze in enkele minuten bereiden op de barbecue. Maar deze keer gaan we voor de gevulde courgette met kippendij. Onderstaande recept is een makkelijk te maken recept, je kan ook variëren met andere vleessoorten zoals gehakt of shoarma.
Ingrediënten
- 500 gram kippendij
- 1 grote courgette
- 4 tommies snoeptomaten
- 1 ui
- 25 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel basilicum
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel knoflookpeper
- olijfolie
- peper en zout
Benodigdheden
- Barbecue indirect vuur
Stap 1
Snij de kippendij in blokjes. Meng de kruiden en olijfolie door elkaar. Snij de tomaten en ui fijn. Voeg alles samen en zet deze voor 1 uur weg in de koelkast.
Snij de courgette door de helft in de lengte. Haal met een eetlepel de zaden eruit. Zorg ervoor dat er ruimte genoeg is voor de vulling.
Voeg daarna de vulling toe en bovenop de geraspte kaas.
Stap 2
De barbecue heeft inmiddels een temperatuur van 200 graden. Leg de courgette op het rooster. Haal de courgette na 25 minuten van het rooster.
gisteren gemaakt, was heerlijk, zat wel een pittige kick in de de chili, volgende keer ietsje minder chili erin.
Leuk om te lezen! Als de chili te pittig is zou je deze ook kunnen vervangen door paprikapoeder, dan heb je alsnog een prima smaak maar niet de pittigheid.