Gevulde courgette met kippendij

8 september 2018 | Groente, Gevogelte

Deze week heb ik verse courgetten gekregen welke geteeld zijn in eigen tuin. Snij deze in plakjes en met wat peper en zout kan je deze in enkele minuten bereiden op de barbecue. Maar deze keer gaan we voor de gevulde courgette met kippendij. Onderstaande recept is een makkelijk te maken recept, je kan ook variëren met andere vleessoorten zoals gehakt of shoarma.

 Ingrediënten

  • 500 gram kippendij
  • 1 grote courgette
  • 4 tommies snoeptomaten
  • 1 ui
  • 25 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel knoflookpeper
  • olijfolie
  • peper en zout

 Benodigdheden

  • Barbecue indirect vuur

Stap 1

Snij de kippendij in blokjes. Meng de kruiden en olijfolie door elkaar. Snij de tomaten en ui fijn. Voeg alles samen en zet deze voor 1 uur weg in de koelkast. 

Snij de courgette door de helft in de lengte. Haal met een eetlepel de zaden eruit. Zorg ervoor dat er ruimte genoeg is voor de vulling.

Voeg daarna de vulling toe en bovenop de geraspte kaas.

Stap 2

De barbecue heeft inmiddels een temperatuur van 200 graden. Leg de courgette op het rooster. Haal de courgette na 25 minuten van het rooster.

Stap 3

Zodra de courgette van de barbecue gehaald is kan je deze iets kantelen. Dan zal het overtollige vocht eruit lopen. Eet smakelijk.

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest