Havermout bananencake
Havermout bananencake is een stevige en voedzame cake. Naast de koffie kan je het ook als ontbijt gebruiken door de hoeveelheid havermout of als stevig desert met een toefje slagroom. Met dit recept moet er flink wat ingredienten gemengd worden. Het is handig om hiervoor een keukemachine of mixer te gebruiken. Zorg ervoor dat de bananen flink rijp zijn, dit zorgt voor een betere smaakbeleving.
Maak gebruik van een hitteschild, anders bestaat de kans dat de onderkant van de cake verbrand en dat is zonde.
Ingrediënten
- 250 gram volkoren tarwemeel
- 200 gram lichte bastardsuiker
- 0,5 zakje bakpoeder
- 2 theelepel kaneelpoeder
- 120 mililiter zonnebloemolie
- 3 eieren
- 3 rijpe bananen
- 100 gram havermout fijne vlokken
- 100 gram gerapte kokos
- 1 eetlepel volle yoghurt
- 75 gram poedersuiker
Benodigdheden
- Hitteschild
- Cake bakvorm
Stap 1
Breng de barbecue op temperatuur tot 160 graden Celcius.
Meng in een kom met de hand of een keukenmachine met deeghaak het meel, bastardsuiker, bakpoeder en kaneel. Voeg daarna de zonnebloemolie toe en de eieren. Prak de bananan fijn en voeg deze toe met de havermout en kokosrasp.
Zodra alles goed gemengd is schep het beslag in de cakevorm.
Stap 2
Bak daarna de havermout bananencake in ongeveer 60 minuten gaar. Test met een sateprikker of de cake gaar is; prik deze in het midden en haal deze er weer uit. Zodra de sateprikker schoon blijft is de cake gaar. Blijft er wat cake aan plakken bak dan nog eventjes langer door.