Limburgs gehaktbrood
De najaarsopruiming is weer begonnen en de vriezer moest weer eens geleegd worden, daarom het volgende recept met half om half gehakt. Dit keer geen Paradise by the dashboard light door Meat Loaf gezongen maar een heerlijke gehaktbrood met een Limburgse twist. De smaak is niet overheersend, dus mocht je wat meer pit willen kan je chilipoeder toevoegen om meer bite te krijgen.
Ingrediënten
- 750 gram half om half gehakt
- 2 eetlepels Limburgse mosterd
- 3 gram gedroogde peterselie
- 1 ei
- 35 gram paneermeel
- 8 eetlepels Heinz ketchup
- 1,5 eetlepel rodewijnazijn
- 100 gram gerookt katenspek
Benodigdheden
- Barbecue direct vuur
- Gietijzeren skillet of bakplaat
- Kwast
Stap 1
Verwarm de barbecue tot 180 graden. Meng het gehakt met de mosterd, gedroogde peterselie, ei en de paneermeel. En maak daarna van het gehakt een ovale bol.
Stap 4
Plaats de gietijzeren skillet of bakplaat op het rooster en laat deze enkele minuten op temperatuur komen. Plaats daarna het gehaktbrood erop.
Stap 5
Na ongeveer 55 minuten is de kerntemperatuur van 70-72 graden bereikt en kan het gehaktbrood uit de barbecue gehaald worden.