Salade gerookte kip en avocado
Voor het roken gebruik ik deze keer de Traeger Pro Series 22 Grill. Dit is een pellet barbecue welke zeer gemakkelijk is in gebruik, je zet de barbecue aan op de gewenste temperatuur en zorgt dat er voldoende pellet korrels aanwezig zijn. Daardoor kan je meteen genieten van je welverdiende alcoholische versnapering in de zon.
Stap 1
Voeg het water, zout, mosterdzaad, gember en de peperkorrels samen. Breng deze aan de kook, en laat het pekel water daarna afkoelen. Als het pekel water is afgekoeld kan de kip filet erin gelegd worden voor maximaal 30 minuten.
Stap 3
Na 30 minuten in het pekel water kan de kipfilet eruit gehaald worden. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en leg deze op het rooster in de barbecue en voeg appelhout toe voor de rooksmaak.
Stap 4
Na ongeveer anderhalf uur is de kip filet gaar. Deze krijgt een mooie goudbruine buitenlaag. Controleer dit door de kerntemperatuur op te meten, bij 72 graden is deze gereed.
Stap 5
Snij ondertussen de tomaat en komkommer in blokjes. Schil de avocado, verwijder de pit en snij deze wederom in blokjes. Snij de kip filet zodra deze is afgekoeld in reepjes. Meng de slamix, komkommer, tomaat, avocado en kipfilet.
Voeg daarna de dressing van yoghurt, mayonaise en pesto toe en meng de salade opnieuw. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!