Tortilla taart
Van origine is tortilla een Spaans gerecht. Bestaande uit een dikke omelet van ei, aardappels en olijfolie. Tortilla’s worden in uiteenlopende diktes en formaten gemaakt, de dikte kan variëren van 3 tot meer dan 10 centimeter. Deze tortilla gaan we iets anders maken, namelijk in een taartvorm met lagen wraps. Dit gerecht kan ook volledig vegetarisch gemaakt worden door het gehakt te vervangen door kidneybonen.
Ingrediënten
- 8 stuks tortilla wraps Ø25cm
- 500 gram rundergehakt
- 500 gram tomaten
- 1 rode, 1 oranje, 1 gele paprika
- 1 rode ui gesnipperd
- 150 ml salsasaus pittig
- 100 gram roomkaas
- 150 gram geraspte kaar 48+
- olijfolie
Benodigdheden
- Barbecue indirect vuur
- Springvorm
- Gietijzeren pan of skillet
Stap 1
Snipper de rode ui en verhit een gietijzeren pan of skillet. Zelf gebruik ik een Joystove hiervoor. Fruit de ui en voeg daarna het gehakt toe en rul deze. Voeg daarna de salsasaus toe en roer deze goed door. Bak net zolang door tot het meeste vocht verdampt is.
Stap 2
Snij de tomaat door de helft en verwijder het vochtige gedeelte waar de pitjes in zitten en snij deze in blokjes. Was en ontpit de paprika en snij deze ook in blokjes. Smeer een dun laagje roomkaas op de tortilla wrap en voeg daarna het gehakt, paprika, tomaten en een beetje kaas toe. Stapel net zolang door totdat je bij de laatste tortilla wrap bent, deze heeft alleen een laagje kaas nodig.
Stap 3
Breng de barbecue op 180 graden Celcius. Plaats de springvorm op het rooster en laat deze 20 minuten garen.