Varkensrib

9 april 2018 | Varken

In de vriezer had ik nog een mooi stuk varkensrib uit Duitsland liggen, dit weekend was het perfect weer om deze op de barbecue te doen. Varkensrib is een deel vlees van de rug van de varken, deze bevat veel vet wat ervoor zorgt dat de varkensrib lekker mals wordt tijdens de garing. Het recept is zeer makkelijk te maken en kost weinig tijd qua voorbereidingen, volg onderstaande stappen en je hebt een heerlijk stuk mals varkensrib.

Ingrediënten

  • 1 kilo varkensrib
  • 50 milliliter ketjap manis
  • 25 milliliter honing
  • 20 gram verse gember
  • 1 rode peper
  • 1 limoen

 Benodigdheden

  • Barbecue direct vuur
  • Siliconen keukenkwast

Stap 1

Indien van toepassing; ontdooi de varkensrib, leg deze een dag van tevoren in de koelkast.

Stap 2

Snij de rode peper en gember fijn. Rasp de schil van de limoen en pers daarna het sap eruit. Voeg daarna de resterende ingrediënten toe. Zet de lak in de koelkast en laat deze minimaal 6 uur intrekken.

Stap 3

Steek de barbecue aan en zorg dat deze 250 graden wordt met direct vuur. Plaats daarna de varkensrib op het rooster. In totaal 5 minuten, beide kanten 2,5 minuut totdat deze een goudbruine laag krijgt.

Sluit daarna de barbecue af en laat de temperatuur zakken tot 150 graden. Open daarna het rooster en margrietschijf weer, zorg dat de temperatuur stabiel blijft.

Stap 4

Smeer daarna de lak op het varkensrib, herhaal dit elke 10 minuten. Doe dit net zolang totdat de kern 65 graden is, dat zal ongeveer één uur duren.

Haal daarna het varkensrib van het rooster en wikkel deze in aluminium folie. Laat de varkensrib enkele minuten rusten. Haal daarna het varkensrib uit de aluminium folie.

Stap 5

De varkensrib is nu klaar, de buitenlaag heeft een zoet/pittige smaak.

Eet smakelijk!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest