Bloemkool bom
Een bloemkool alleen heeft weinig smaak. Maar deze bloemkool bom met gehakt en katenspek is een heerlijke combinatie. Dit recept zorgt ervoor dat je de gezonde vitamine van de groente binnenkrijgt met voldoende vlees voor de carnivoor. Zoals onderstaand recept laat zien is dit heel makkelijk te maken, en zal het voor verbaasde blikken zorgen bij de gasten. Ik zou zeggen probeer het eens en laat je verbazen.
Ingrediënten
- 1 kilo bloemkool
- 500 gram varkensgehakt
- 250 gram katenspek
- 2 eetlepels paneermeel
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 ei
Benodigdheden
- Barbecue indirect vuur
- Hickory rookhout
Stap 1
Maak de bloemkool schoon door alle bladeren te verwijderen en af te spoelen met water. Breng water aan de kook. Kook de bloemkool 8 minuten lang. Spoel daarna de bloemkool af met koud water.
Stap 2
Meng het ei en kruiden met het gehakt. Druk daarna het gehakt op de buitenkant van de bloemkool. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is.
Stap 3
Bedek daarna het gehakt met katenspek. Druk deze goed aan en zorg ervoor dat alles bedekt is.
Stap 4
Plaats de bloemkool op het rooster en zorg ervoor dat de temperatuur van de barbecue 180 graden is met indirecte hitte. Voeg daarna de hickory rookhout toe, dit zorg ervoor dat de bloemkool een lekkere rooksmaak krijgt. Na 60 minuten mag de bloemkool van het vuur gehaald worden.
ik hou erg van lekkere gerechten en we experimenteren ookwel eens
Leuk om te lezen! En wat vond je van het bloemkool recept?
super lekker
heb er ook een brocolibom bij gemaakt hadtoch alles over gehakt en krijden en zo
Experimenteren blijft altijd leuk om te doen, en daar komen vaak weer heerlijke gerechten uit voort. 🙂