Langoustine met citroenboter
De langoustine is een Noorse kreeft of in het Italiaans scampi. Een langoustinge heeft een oranje of roze kleur met donkere vlekken op zijn scharen en buik. Langoustines worden ongeveer 15 tot 25 centimeter groot. De langoustine komt voor in de Noordelijke delen van de Atlantische oceaan en in de Noordzee. Langoustines heeft een heerlijke zoete romige en volle smaak. Probeer onderstaand recept en laat je positief verbazen.
Ingrediënten
- 15 langoustines
- 150 gram roomboter
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 citroen
- 1 eetlepel basilicum
Benodigdheden
- Barbecue direct vuur
- Rasp
- Kwast
Stap 1
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Rasp de citroenschil en voeg deze bij de boter. Snij de citroen door de helft en pers deze uit. Voeg de citroensap toe aan de boter. Voeg één eetlepel basilicum toe. Meng de boter met een keukenmachine of met de hand met twee vorken.
Stap 2
Snij de langoustines door de helft en verwijder de hersenen en het darmkanaal. Pers de knoflook fijn en meng deze met de olijfolie. Breng de olijfolie met knoflook met een kwast op de vleeskant van de langoustines.
Stap 3
Zorg ervoor dat de barbecue verwarmd is tot 180 graden. Plaats de langoustines eerst met de schaalkant op het rooster. Na 2 minuten kunnen de langoustines gedraaid worden. Wacht nogmaals 2 minuten en haal de langoustines van het rooster.