Alternatief hitteschild Big Green Egg

29 januari 2018 | Materiaal

Bij de Big Green Egg wordt eigenlijk altijd de zogenaamde ConvEGGtor verkocht, dit is een hitteschild van keramiek welke ervoor zorgt dat je indirect kan barbecueën. Hierdoor wordt de Big Green Egg een veelzijdige barbecue. Echter zijn er naast het standaard hitteschild van Big Green Egg alternatieven op de markt die zeker het overwegen waard zijn.

Alternatief

In het verleden maakte ik ook gebruik van de standaard ConvEGGtor van Big Green Egg, maar na een paar sessies van 350+ graden is het keramiek uiteindelijk gescheurd. Het blijft toch een kwetsbaar onderdeel wat direct in contact komt met de hittebron.

Na goedkopere alternatieven overwogen te hebben kwam ik het hitteschild van Grill Guru tegen, deze is in plaats van keramiek gemaakt van gietijzer. Het mooie van gietijzer is dat deze ook een goede hitteoverdracht heeft, en deze kan daarbij aan één zijde ook gebruikt worden als grill plaat.

Pasvorm

De pasvorm is vergelijken met de ConvEGGtor gelijkwaardig, en er is voldoende ruimte voor een goede luchtstroom. Met de poten naar beneden kan deze ook gebruikt worden als grill plaat!

Indirect

Als de hitteschild omgedraaid wordt kan het rooster van de Big Green Egg erop geplaatst worden, deze sluit mooi aan op de poten en heeft geen speling en blijft goed stabiel liggen.

Conclusie

Mocht je in bezit zijn van een Big Green Egg of er één aanschaffen overweeg dan een gietijzeren hitteschild, deze kan meer tegen een stootje en kan ook als grill plaat gebruikt worden.

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest