Alternatief hitteschild Broil King Keg

7 januari 2018 | Materiaal

Voor indirect barbecueën is er een hitteschild (of op zijn Amerikaans een heat deflector nodig), voor de Broil King Kegg serie is er een zogenaamde difusser kit te koop. Deze heb ik zelf twee jaar in gebruik genomen, maar na een paar pizza sessies van 350+ graden was de slijtage enorm en eigenlijk niet geschikt voor deze hitte.

Het materiaal is hetzelfde als Weber een dun laag metaal met een emaillen laag eroverheen, dit werkt prima maar bij hoge temperaturen verbrand deze en komen er scheuren in en is het een kwestie van tijd dat deze begint te oxideren.

Uiteindelijk heb ik zelf een alternatief bedacht in de vorm van een gietijzeren wok.

Stap 1

Meet de doorsnee op, de diameter van de buitenkant mag maximaal 42cm zijn inclusief handvaten. Groter gaat niet passen.

Stap 2

Meet de doorsnee op, de diameter van de binnenkant in mijn voorbeeld is 34cm. Zo is er voldoende ruimte om de hitte erlangs te laten. Veel kleiner is niet wenselijk omdat dan het vlees weer direct in contact komt met de hittebron, dan vervalt het voordeel van indirect barbecueën.

Stap 3

Pas de wok in de barbecue, valt deze goed op de rand dan kan je de wok gebruiken als hitteschild. Mocht je de originele diffuser kit in bezit hebben, dan kan je het onderstel hergebruiken en de wok erin plaatsen.

Conclusie

Op deze manier heb je een goedkoop alternatief, en groot voordeel dat de gietijzeren wok een stuk robuuster is vergeleken met de emaillen variant van Broil King Kegg zelf.

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest