Bavette

12 juni 2018 | Rund

Bavette is de Franse benaming en flap meat op zijn Amerikaans voor vanglap, het laatste is een relatief onbekende term in Nederland, maar het is een heerlijk stuk vlees. Het is de dikke rand vlees welke zich bevind in de vang van de koe. Koop je bavette van vlees gefokte koeien, dan is het bijna net zo mals als biefstuk. Het volgende recept is terug naar de basis, geen poespas met marinade en een overdaad aan kruiden. Enkel een stuk heerlijk grainfed bavette met wat peper en zout.

 Ingrediënten

  • Bavette grain fed
  • Peper
  • Zout

 Benodigdheden

  • Barbecue direct vuur
  • Aluminiumfolie

Stap 1

Haal het vlees een uur voordat deze op de barbecue gaat uit de koelkast, op deze manier kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen. Verwarm intussen de barbecue tot 250 graden. Laat het aanwezige vet zitten op het vlees, indien gewenst verwijder deze achteraf, op deze manier geeft het extra smaak tijdens het barbecueën.

Stap 2

Plaats de bavette op het rooster, draai ongeveer elke 2 minuten de bavette om zodat deze een gelijkmatige bruine kleur krijgt.

Stap 3

Na ongeveer 8 minuten is de kerntemperatuur 50 graden, haal de bavette van het rooster en verpak deze in aluminium folie. Na 10 minuten is de kern temperatuur tussen de 3-5 graden gestegen.

Stap 4

Na 10 minuten heeft het vlees voldoende kunnen rusten en kan de bavette uit het alumiumfolie gehaald worden. De bavette is nu heerlijk mals net als biefstuk. Optioneel; breng deze op smaak met wat peper en zout.

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest