BBQ Nerds Rub

22 maart 2019 | Kruiden

BBQ Nerds is een net als Koken met vuur een blog over barbecues en alles wat erbij komt kijken. Sinds kort heeft BBQ Nerds ook een eigen kruidenmix. Deze maand ontving ik deze kruidenmix om eens uit te proberen. Wat initieel bedacht was als kruidenmix voor varkens vlees is deze ook prima te gebruiken op rund en gevogelte.

Kruiden test

Als eerste is deze kruidenmix in combinatie met spareribs geprobeerd. Zelf ben ik geen fan van de Amerikaanse variant met veel saus eroverheen, maar enkel een droge kruidenmix waardoor deze dan goed tot zijn recht komt. De kruidenmix heeft 24 uur in kunnen trekken. Daarna zijn de spareribs 24 gegaard op 61 graden Celcius. En op het laatst zijn de spareribs op direct vuur gegrild met een temperatuur van 250 graden Celcius om de krokante buitenlaag te krijgen. Door de langzame garing waren de spareribs heerlijk mals met daarop een subtiele kruidenlaag.

Daarna is de kruidenmix ook geprobeerd met kippendijen en hamburgers van rundvlees. Deze rub is prima geschikt voor alle soorten vlees en gevogelte. Hiermee kan je blijven experimenteren.

Conclusie

De BBQ Nerds kruidenmix is een combinatie van kruiden, specerijen, suiker, suikerstroop, gebrande suiker en zout. Deze combinatie zorgt niet voor een smaakexplosie wat ervoor zorgt dat alles hetzelfde proeft daarna. Daarintegen is het een subtiele smaak met een licht zoete nasmaak. Door de subtiele smaakbeleving is het een prima geschikte kruidenmix voor allerlei soorten vlees en gevogelte. En omdat deze niet uitschiet in extreem zoet of pittig is deze geschikt voor iedereen en zal je niet snel de klachten krijgen dat iets te zoet of te pittig smaakt. Oftewel een prima kruidenmix om eens mee te experimenteren!

BBQ Nerds heeft de rub ter beschikking gesteld om deze review mogelijk te maken. Voor deze review ontvang ik geen vergoeding, en alle meningen zijn persoonlijk.

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest