Blazaball review

Materiaal

Blazaball review

Het aansteken van de barbecue blijft toch een lastig onderdeel. Voor het ontbranden van hout, houtskool en briketten zijn verschillende methodes met wisselende resultaten. Maar hier heeft Blazaball een oplossing voor ontwikkeld. Een duurzaam product welke gemaakt is met RVS wat jaren mee kan gaan. We gaan de Blazaball testen met alle gangbare brandstoffen voor de barbecue, namelijk hout, houtskool en briketten. Vooral briketten laten ontbranden wordt meestal een brikettenstarter gebruikt.

Specificaties

  • Afmeting 10cm doorsnee
  • Materiaal RVS
  • Geschikt voor houtskool, hout en briketten

Gebruik

De Blazaball open je gemakkelijk door tegen de klok in te draaien. Daarna plaats je enkele aanmaak wokkels of blokjes in de Blazaball en plaats je de andere helft er weer op en draai je met de klok mee om de Blazaball te vergrendelen.

Tip Gebruik geen witte aanmaakblokjes deze bevatten paraffine een geeft een vieze lucht af wat niet ten goede is van je te bereiden voedsel.

Hout

Het hout is gekloofd in verschillende formaten en daarna gestapeld met wat ruimte ertussen voor zuurstof toevoer. Dat is 1 van de 3 belangrijke componenten van de branddriehoek welke bestaat uit brandstof, zuurstof en verbrandingstemperatuur.

De Blazaball plaats je op een bodem hout. Daarna ontsteek je de aanmaak blokjes en leg je wat hout erop. Direct ontstaat er een mooie ontbranding met weinig tot geen rook ontwikkeling. Oftewel test geslaagd met het hout. De Blazaball kan je ook prima gebruiken om je houtkachel aan te steken.

Houtskool

De meest gebruikte brandstof voor de barbecue is houtskool. Voor deze test heb ik de meest slechte houtskool met veel gruis gebruikt. Normaliter wilt deze lastig ontbranden omdat door het gruis de zuurstof toevoer beperkt wordt. Ook hier creëer ik eerst een bodem met houtskool. Daarna plaats ik de Blazaball erop en steek ik deze aan. Daarna leg meteen een flinke laag houtskool erop. Door de hoeveelheid gruis was er wat rookontwikkeling. Maar ook hier werkt de Blazaball perfect. Binnen enkele minuten is er een mooie grijze laag houtskool. Deze test met houtskool is ook meer dan geslaagd.

Briketten

Briketten blijft toch de lastigste brandstof om goed te laten ontbranden. Hier wordt veelal de brikettenstarter voor gebruikt. De briketten stapel ik tegen elkaar aan voor een mooie bodem. Daarna plaats ik wederom de Blazaball op de briketten en steek ik deze aan. Daarna plaats ik een laag briketten op de Blazaball. Uiteraard is er wat rookontwikkeling. Maar ook met briketten red de Blazaball om een goede ontbranding te creëren. Ook de laatste test met briketten is geslaagd.

Conclusie

Het concept van Blazaball werkt met alle gangbare barbecue brandstoffen. En door de keuze van kwalitatief materiaal in de vorm van RVS kan deze jaren mee. Door de beperkte kosten is het een must-have voor je barbecue assortiment. Zelf heb ik ook een Looftlighter maar dat blijft toch meer werk dan simpelweg een paar aanmaakblokjes in de Blazaball aansteken en even wachten. De Blazaball is mijn standaard tool om de barbecue aan te steken geworden!

Blazaball Europe heeft de Blazaball ter beschikking gesteld om deze review mogelijk te maken. Voor deze review ontvang ik geen vergoeding, en alle meningen zijn persoonlijk.

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest