Duketown Smokers Rub

15 januari 2019 | Kruiden

Deze week ontving ik een nieuwe rub genaamd ‘Duketown Smokers Rub’ van Joris Willems alias Duketown Smokers. Deze rub is bedacht met de gedachte om steaks een nieuwe smaakbeleving te geven. Maar na experimenteren met verschillende gerechten blijkt deze ook prima geschikt te zijn voor gevogelte, varken & rund oftewel geschikt voor bijna alle soorten vlees. Dat moet getest worden!

Kruiden test

Voor de kruidentest maak ik gebruik van haaskarbonade. De haaskarbonade komt van het laatste deel van de karbonadestreng, dit gedeelte bevat geen ribs. En er zit nog een stukje varkenshaas aan, vandaar de naamgeving. In de karbonade zit een klein stuk bot welke een T vorm heeft. De haaskarbonade is de magerste karbonadesoort. 

De haaskarbonade heb ik voorzien van een dunne laag Duketown Smokers Rub en 30 minuten laten marineren voordat deze op de barbecue gaat. Ondertussen heb ik de Big Green Egg Minimax op 200 graden gebracht met direct vuur.

Daarna kan de haaskarbonade op het rooster. Na ongeveer 10 minuten grillen was deze gereed.

Conclusie

En dan nu het belangrijkste onderdeel van deze test de smaakbeleving van de rub. Na de eerste hap is er een mild zoete smaak te proeven, niet overheersend maar precies goed waardoor het goed tot zijn recht komt. Na enkele minuten komt er een pittige bite naar boven. Zelf vind ik een pittige bite een prima toevoeging, maar mocht je het toch te pittig vinden dan kan je ook wat minder marinade toepassen waardoor het effect minder wordt.

Inmiddels heb ik de rub ook toegepast op rund en kip. Het is een prima all-round rub welke geschikt is voor legio gerechten. Oftewel een prima toevoeging aan je kruiden assortiment.

DuketownSmokers heeft de rub ter beschikking gesteld om deze review mogelijk te maken. Voor deze review ontvang ik geen vergoeding, en alle meningen zijn persoonlijk.

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest