Echt houtskool review

22 april 2019 | Brandstof

Echt

Echt is een Nederlandse leverancier van houtskool, briketten, aanmaakwokkels en aansteek lucifers. Met als doel om alleen producten te gebruiken welke duurzaam zijn geproduceerd. Voordeel hiervan is dat er alleen gebruikt gemaakt wordt van hoogwaardige producten zonder nare geurtjes, smaak of toevoegingen.

Echt bied verscheide producten aan zoals briketten, rookhout, aanmaak wokkels en lucifers. Tijdens deze review zal de houtskool gebruikt worden.

Echt houtskool wordt geleverd in een stevige papieren zak. De houtskool bestaat uit grote grove stukken. Onderin de zak bevind zich geen tot minimaal gruis.

Voor de test is dit keer een open barbecue gebruikt. Bij mogelijke rook en of geur ontwikkeling is dit meteen zichtbaar. De Echt houtskool bestaat uit mooie grove stukken wat stapelen makkelijk maakt.

Normaliter wordt de houtskool aangestoken met de LooftLighter. Deze keer wordt er gebruik gemaakt van de Echt houtwokkels. Tijdens het aansteken van de houtwokkels is er geen rook en of geur aanwezig wat overlast kan veroorzaken. Na enkele minuten is de ontbranding goed gestart.

Na vijftien minuten heeft de houtskool een mooie rode gloed en neemt de temperatuur snel toe. 

Zodra de Echt houtskool goed om temperatuur is de smaakbeleving test het laatste onderdeel. Hiervoor is entrecote gebruikt. Zodra de entrecote op het rooster ligt hoor je het bekende sissende geluid. De Echt houtskool geeft een neutrale smaak mee, geen overheersende houtskool smaak.

Na ongeveer drie uur was de houtskool volledig opgebrand waarbij een minimale laag as achter blijft.

Conclusie

Echt houtskool is een verantwoordelijke keuze door het gebruik van verantwoordelijk hout met FSC certificering. De houtskool wordt geleverd in een stevige zak. De Echt houtskool bestaat uit mooie grote stukken houtskool zonder gruis. De houtskool is makkelijk aan te steken zonder rook en of geur ontwikkeling. Qua smaakbeleving is de Echt houtskool niet dominant en daardoor goed geschikt voor allerlei gerechten. Oftewel Echt houtskool is een prima houtskool binnen het huidige assortiment en het proberen waard.

Echtgoed heeft het houtskool pakket ter beschikking gesteld om deze review mogelijk te maken. Voor deze review ontvang ik geen vergoeding, en alle meningen zijn persoonlijk.

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest