Gegrilde ananas

15 juli 2018 | Dessert, Fruit

Ook voor desserts kan je de barbecue perfect voor gebruiken. Vandaag maken we een fris dessert met gegrilde ananas en slagroomijs. Het is heel simpel te maken en vergt weinig tijd, prima om de barbecue avond mee af te ronden.

 Ingrediënten

  • 1 Ananas
  • Donkerbruine basterdsuiker
  • Slagroomijs

 Benodigdheden

  • Barbecue direct vuur

Stap 1

Omdat het een snel te bereiden recept is steek je alvast de barbecue aan en laat deze rond de 200 graden komen.

Stap 2

Snij de boven en onderkant van de ananas. Daarna snij je de ananas in 8 partjes. Verwijder hierbij de kern en de schil.

Stap 3

Grill de ananas daarna per kant ongeveer 2 minuten. Sprenkel daarna suiker over de ananas en grill beide kanten 1 minuut.

Stap 4

Leg 2 stukjes ananas met 2 bolletjes slagroomijs op je bord en het dessert is klaar. Om te voorkomen dat het ijs snel smelt kan je van tevoren de borden 15 minuten in de vriezer plaatsen.

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest