Gehaktmuffins
De muffin bestaat is in vele variaties en is een heerlijk tussendoortje. Vandaag maken we muffins op een iets andere manier, namelijk met vlees. Door de kruidenmix en het spek krijgt de gehaktmuffin een heerlijke smaak en is ideaal als dessert voor een uitgebreide barbecue avond.
Stap 2
Maak 10 gehakt balletjes. Bekleed de muffin vorm eerst met een plakje spek, voeg daarna het gehakt toe. Doe wat geraspte kaas op de bovenkant.
Stap 3
Breng ondertussen de barbecue op temperatuur op 200 graden indirect vuur en plaats een pizzasteen op het rooster. De pizzasteen moet vanaf het begin meteen mee verwarmen. Als deze geplaatst wordt op het laatste moment is er een grote kans op scheuren, en de pizzasteen geeft dan geen warmte af.
Stap 4
Plaats de muffin vorm op de pizza steen, zorg dat deze niet op de rand staan maar iets naar binnen toe. En sluit de barbecue nu voor 15 minuten.