Gerookte wilde ganzenborst
Deze week ontving ik van de plaatselijke jager een vers geschoten wilde gans. Na het slachten had ik onder andere een heerlijk stuk ganzenborst. Het is zonde om wild vlees te voorzien van allerlei extra smaken, omdat de wildsmaak er dan onder lijdt. Het volgende recept is heel erg basis, maar daarom niet minder lekker. Voeg daarbij de rooksmaak van cederhout en je hebt een heerlijk stukje gerookte wilde ganzenborst.
Ingrediënten
- 600 gram wilde ganzenborst
- 5 eetlepels honing
- peper
- zout
Benodigdheden
- Barbecue direct vuur
- Rookplank cederhout
Stap 1
Breng een dun laagje honing op de ganzenborst. Voeg daarna peper en zout naar smaak toe.
Zet ondertussen de rookplank van cederhout onder water voor minimaal 30 minuten. Dit zorgt ervoor dat bij direct vuur de rookplank geen vlam vat.
Stap 2
Breng de barbecue op temperatuur tot 180 graden. Grill de buitenkant elke kant 3 minuten totdat je een mooie kleur krijgt.
Stap 3
Haal de rookplank uit het water en leg deze op het rooster. Leg de ganzenborst erop. Rook de ganzenborst tot de kerntemperatuur van 72 graden is behaald.