Houtskool Chef’s Choice Acacia review

17 juni 2018 | Brandstof

Houtskool Chef’s Choice Acacia

Deze week ontving ik van Pro Kamado Benelux een zak Houtskool Chef’s Choice Acacia. Deze houtskool is leverbaar in zakken van 5 of 10 kg. De houtskool wordt geproduceerd van Acacia (Acacia Plicata), dit is een hardhout afkomstig uit Zuid Afrika welke groeit in het binnenland. Deze houtsoort heeft een zachte structuur met een grove sortering, welke uitermate geschikt is voor kamado barbecues.

Verpakking

De houtskool wordt geleverd in stevige zakken. In de zak bevinden zich grove stukken houtskool en geen gruis onderin de zak. Deze zak is geleverd via de pakket post en enkel ingepakt in folie, dat er dan geen gruis onderaan de zak bevind is heel positief en laat zien dat het een stevige houtskool is.

Vuurdoop

Om te kijken wat de houtskool in de praktijk doet heb ik deze meteen een vuurdoop gegeven. Binnen enkele minuten was de houtskool aangestoken zonder rookvorming en geen sterke lucht. Oftewel een prima schone ontbranding.

Na een kwartier was de kamado op bedrijfs temperatuur van 250 graden. Meteen heb ik een paar stukken vlees hierop gegrild en de bekende houtskool smaak was aanwezig, maar niet overheersend.

Conclusie

De houtskool van Chef’s Choice Houtskool Acacia is een prima houtskool voor het snellere gril werk op 250+ graden, maar ook voor low & slow sessies, i.v.m. hardhout heeft het een lange brandduur. De houtskool smaak is niet overheersend en daardoor geschikt voor alle bereidingen op de barbecue.

  • Grote grove stukken
  • Geen gruis onderin de zak
  • Snelle ontbranding
  • Geen rook ontwikkeling
  • Geen chemische toevoegingen
  • Geschikt voor 250+ sessies en low & slow
[instagram-feed]

Pin It on Pinterest