IkiPele review

1 februari 2019 | Barbecue

IkiPele review

De ikiPele is een Nederlands product welke ontworpen is door inMarket gevestigd te Delft. Wat begon als kickstarter project in 2013 is nu een volwaardig product. De naam ikiPele staat voor kleine vulkaan in het Hawaïaans. De naam doet ook eer aan deze compacte brander welke gebruik maakt van hout pellet korrels als brandstof. In deze review zal je lezen wat de mogelijkheden zijn met de ikiPele.

Materiaal

De ikiPele is vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer met een coating laag, wat zorgt voor een goede warmteafgifte. Door de constructie van de ikiPele wordt er gebruik gemaakt van houtvergassing om de hout pellet korrels om te zetten in warmte. Dit heeft als voordeel dat de ontbranding extreem schoon is zonder rookontwikkeling en daarbij hoge temperaturen behaalt. Er zijn drie uitvoeringen beschikbaar in de kleur zwart, groen en rood.

Om de ikiPele makkelijk mee te nemen zit er een lederen handvat bij, wat zoveel mooi als functioneel is. De ruimte waar de pellet korrels zich in ontbranden is een stalen container. Met behulp van de grip tool kan je de deksel van de ikiPele gemakkelijk verwijderen om extra pellet korrels toe te voegen.

Omdat de onderkant ook warm wordt van de ikiPele is er een standaard beschikbaar, dit zorgt ervoor dat deze ook op brandbare oppervlakte geplaatst kan worden zoals hout en een bijkomend voordeel is dat deze stabieler blijft staan.

Met de ikiPele is het ook mogelijk om voedsel of drinken te verwarmen met de bijgeleverde gietijzeren pannendrager.

Bij de ikiPele worden zes zakken hout pellet korrels geleverd. Deze bevat hout pellet korrels en een aansteekblokje. Er wordt gebruik gemaakt van gecertificeert duurzaam hout.

 

Specificaties

  • Model: ikiPele
  • Hoogte: 30cm
  • Doorsnede: 16cm
  • Gewicht: 6kg
  • Materiaal: Gecoat gietijzer
  • Garantie: 1 jaar
  • Brandstof: Hout pellet korrels

Gebruik

Haal het bovenste component van de ikiPele weg met de handige grip tool. Plaats de hout pellet korrels in de stalen container en steek het aanmaakblokje aan. Tijdens het starten van ontbranden is er nagenoeg geen rook en geur ontwikkeling. Binnen 5 minuten wordt de warmte afgegeven. De hout pellet korrels branden ongeveer 45 minuten en gloeien daarna nog 45 minuten na. Oftewel 1,5 uur warmte per hout pellet zak. Er blijft na de ontbranding ongeveer 2% van het originele gewicht over als as.

Warmte

Ondanks zijn kleine formaat kan je een grote tafel verwarmen, ideaal voor de zomeravonden als het iets frisser begint te worden en je wilt nog even langer buiten zitten. De ikiPele heeft een stralingswarmte van 375 graden Celsius wat binnen een redelijk bereik voldoende warmte afgeeft om het aangenamer te maken. En het ziet er nog leuk uit ook, je creeert meteen een warme sfeer.

Barbecue

Ondanks dat de ikiPele niet als hoofddoel voedsel bereiden heeft zijn er weldegelijk mogelijkheden. Bovenop kan er een gietijzeren pannendrager geplaatst worden. Hierdoor kan je water verwarmen om een pot thee te zetten, maar ook een gietijzeren -skillet, grillplaat, sauspan kan je erop plaatsen. Het enige waar je op moet letten is hetgeen wat erop geplaatst wordt stevig stabiel kan blijven staan, om ongelukken te voorkomen. Temperatuur kan niet gestuurd worden d.m.v. schuifjes, dat maakt het lastiger om gerechten te bereiden welke een bepaalde temperatuur vereisen. Maar voor het standaard grillwerk is de ikiPele prima geschikt!

 

Conclusie

De ikiPele is een pellet brander met een mooi uitgesproken design en daardoor een prima toevoeging voor de buitenkeuken. Tijdens de wat koudere avonden kan de ikiPele prima voor voldoende verwarming zorgen en met de zichtbare vlammen wordt er meteen een sfeer gecreerd.

Voor het simpele grillwerk kan je de ikiPele ook prima gebruiken. En door het lage gewicht is de ikiPele mobiel waardoor deze ook prima voor gebruik buiten de deur zoals op het strand of op een zondag ochtend tijdens het vissen.

ikiPele.nl heeft de ikiPele ter beschikking gesteld om deze review mogelijk te maken. Voor deze review ontvang ik geen vergoeding, en alle meningen zijn persoonlijk.

 

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest