Kick Ash Basket review

8 juli 2018 | Materiaal

Kick Ash Basket review

Wat is nou vervelender als je de kamado aan wilt steken om een heerlijk stuk vlees te bereiden. Maar de kolen bevat zoveel gruis dat deze eruit gehaald moet worden. Normaliter is dat een stoffige klus waar je niet altijd zin in hebt. Een Amerikaan genaamd Chad dacht hier hetzelfde over. Na wat proefmodellen is de Kick Ash Basket ontstaan.

Materiaal

Het materiaal van de Kick Ash Basket is gemaakt van roestvast staal. Dit in tegenstelling tot de originele kolenrooster welke van gietijzer is gemaakt en minder lang meegaat. Doordat er ook veel meer ruimte in de Kick Ash Basket is ontstaat er een betere zuurstof toevoer. En zal kleiner gruis eerder eruit vallen waardoor de kans dat de zuurstof belemmerd wordt door overtallig as geminimaliseerd is.

Specificaties

  • Materiaal: RVS
  • Leverbaar: in verschillende maten

Gebruik

Voor de laatste keer de houtskool op een onhandige manier eruit gehaald te hebben. Kan je de vergelijking zien met de originele gietijzeren houtskool rooster en de Kick Ash Basket, er is meer ruimte er is voor zuurstof doorvoer.

Daarna plaats je de houtskool in de Kick Ash Basket en gebruik je de kamado zoals je altijd doet. Met de volgende sessie pak je simpelweg de Kick Ash Basket aan de handvatten vast en klop je deze uit boven de groene bak. Zonder veel gedoe kan je er nu voor zorgen dat het overtollige as en kleine stukjes houtskool gemakkelijk eruit gaat. En dat met schone handen en kleren!

Voordelen

  • Houtskool makkelijk as en kleine resten verwijderen
  • Gemaakt van duurzaam RVS
  • Beschikbaar in meerdere maten

Nadelen

  • Prijs

Conclusie

Als je regelmatig de kamado aansteekt zal je ervaren dat de houtskool met regelmaat even opgeschoond moet worden. Dan is de Kick Ash Basket een mooie vervanger van het originele houtskool rooster. Mede omdat de zuurstof toevoer ook verbeterd. Maar al dit moois heeft wel een stevig prijskaartje, voor de Large modellen rond de 80 euro.

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest