Kippenbouten

10 mei 2020 | Gevogelte

Kip is bijna terug te vinden op elk barbecue menu. Alleen wel met een overdaad aan kruiden en saus, oftewel de USA way! Dit recept zorgt ook voor een knapperige vel door de natte zout pekel. Met daarbij een subtiele laag kruiden aan de buitenzijde krijgt de kippenbout een perfecte smaak, met behoud van de kip smaak! Ik zou zeggen probeer het eens en deel je ervaring.

 Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 1tl kurkuma poeder
  • 1tl koriander
  • 1tl peterselie
  • 1tl komijn poeder
  • 1tl venkelzaad
  • 1tl paprikapoeder
  • 1tl gember
  • 1tl knoflook
  • 1tl chilipoeder
  • 1tl peper
  • 1tl zout

 Benodigdheden

  • Ovenschaal

Stap 1

Weeg de kippenbouten en neem daar 1% van. Deze hoeveelheid zout meng je met voldoende water in de ovenschaal. Leg de kippenbouten erin en laat de natte pekel 24 uur intrekken in de koelkast.

Bijvoorbeeld; gewicht kippenbouten 1250 gram, dan heb je 12,5 gram zout nodig voor de natte pekel.

Stap 2

Haal de kippenbouten uit de natte pekel. Laat deze eerst eventjes uitlekken in een vergiet. Dep de kippenbouten daarna droog met een keukenrol. Meng alle kruiden goed door elkaar. Zorg ervoor dat alle kippenbouten voldoende bedekt zijn met de kruigen. Laat deze 3 uur intrekken in de koelkast.

Stap 3

Breng ondertussen de barbecue op temperatuur van 180 graden Celcius. Leg de kippenbouten op het rooster.

Stap 4

Na ongeveer 45 minuten is de kippenbout gaar en heeft een mooie goudgele korst gekregen. Om zeker te zijn meet de kerntemperatuur. Deze moet 85 graden zijn.

Stap 5

Combineer de kippenbouten met gebakken of gekookte aardappelen en groenten. Eet smakelijk!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest