Kokosmakronen

20 april 2020 | Dessert

Deze keer ga ik een recept maken met de Bricknic op open vuur. Dit recept is ook gewoon te maken met een barbecue als de juiste temperatuur en bereidingstijd maar wordt gevolgd. Het is een gemakkelijk recept om kokosmakronen te maken. Ideaal als desert met een bolletje ijs en slagroom, of gewoon bij de koffie.

 Ingrediënten

  • 5 eiwitten
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram gemalen kokos

 Benodigdheden

  • Kom
  • Spatel
  • Bakpapier
  • Pizzasteen

Stap 1

Verwarm de barbecue tot 175 graden Celcius en plaats tijdens het opwarmen het hitteschild en pizzasteen.

Zet ondertussen een steelpan op het fornuis en voeg alle ingrediënten samen en verwarm deze 4 minuten. Meng deze goed door met een spatel.

Stap 2

Pak het bakpapier en leg met behulp van 2 eetlepels het kokosdeeg erop.

Stap 3

Bak de kokosmakronen in ongeveer 20 minuten. Haal ze eruit als de buitenkant een goudgele kleur krijgt.

Stap 4

Laat de kokosmakronen afkoelen. Als dessert, voeg er een bolletje ijs en een toefje slagroom aan toe. Of gewoon bij de koffie.

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest