Meater draadloze thermometer review

3 september 2018 | Materiaal

Meater draadloze thermometer review 

Een thermometer om de kerntemperatuur van het vlees te monitoren is onmisbaar tijdens het barbecuen. Sinds kort is er een nieuwe speler op de markt namelijk de Meater. Wat begon als een kickstart project is nu een succesvol product welke wereldwijd beschikbaar is. Wat de Meater uniek maakt is dat de verbinding van de thermometer volledig draadloos is. Er gaat geen bedrading van de thermometer naar een ander apparaat. 

Materiaal 

De Meater is leverbaar in twee verschillende smaken. Er is een model met een basisstation voor maximaal 4 Meater thermometers en ingebouwde WiFi. Of een Meater thermometer met oplaadstation. De laatste zal in deze review getest worden. De Meater bestaat uit een roestvast stalen thermometer welke waterdicht is en daardoor makkelijk te reinigen. Omdat de Meater thermometer volledig is afgesloten is de batterij niet zelf te vervangen. De thermometer bevat een ingebouwde batterij welke minimaal 24 uur meegaat per oplaad cyclus. De Meater thermometer wordt opgeladen via het oplaadstation welke één AAA batterij hiervoor nodig heeft. De batterij spanning kan gecontroleerd worden via het oplaadstation door de zwarte knop kort in te drukken. Zodra er een groene LED zichtbaar is, is de thermometer volledig opgeladen voor de volgende barbecue sessie. Het oplaadstation is gemaakt van duurzaam hout en past hierdoor prima in iedere keuken.

Bluetooth of WiFi

De verbinding wordt tot stand gebracht via Bluetooth 4.0 LE. Dat laatste staat voor Low Energy en zorgt ervoor dat de thermometer minimaal 24 uur mee kan gaan per oplaad cyclus. De keerzijde van de Bluetooth verbinding is dat het bereik slechts tot maximaal 10 meter mogelijk is.

Echter ook met dit model is het mogelijk om via de WiFi verbindingen te maken. Deze video beschrijft stap voor stap hoe dat mogelijk is. Het komt er kort op neer dat je meerdere apparaten nodig hebt. Één telefoon of tablet welke verbinding maakt via Bluetooth naar de Meater thermometer en lokaal via de WiFI verbonden is naar de cloud dienst genaamd Meater Link. Dan is het mogelijk om via andere telefoon of tablets verbinding te maken via de Meater Link cloud dienst. Hierdoor is het mogelijk om overal te verbinden zolang er maar internet beschikbaar is.

App

Om verbinding te maken met de Meater thermometer haal je deze uit het oplaadstation. Dan wordt de Meater thermometer automatisch ingeschakeld en binnenen enkele seconden kan je hiermee verbinding maken.

De app is momenteel alleen nog in het Engels beschikbaar en zeer overzichtelijk. Zodra de Meater thermometer is verbonden kies je de optie Setup Cook. Daarna kies je een guided cook of bepaal je de temperatuur instellingen handmatig door custom cook te kiezen. Bij guided cook geef je daarna aan welk soort vlees je wilt bereiden en de juiste kerntemperatuur wordt bepaald. Het voordeel om guided cooks te gebruiken is dat voor elk type vlees ook de rusttijd is meegenomen. Op deze manier wordt je dus volledig ontzorgt en zal aan de hand van het gekozen vlees het beste resultaat op tafel krijgen. De temperatuur van de barbecue is ook uit te lezen. Met custom cook kan je ook hier een alarm op instellen om erop geattendeerd te worden als de barbecue temperatuur te hoog of te laag is.

Om ervoor te zorgen dat je Meater thermometer via internet beschikbaar is zal er een account aangemaakt moeten worden voor de Meater Link cloud dienst. Dit is in enkele stappen aangemaakt en geconfigureerd.

Specificaties

Meater thermometer

 • Materiaal: RVS
 • Bescherming: water-en stofdicht
 • LE Bluetooth bereik: circa 10 meter
 • Temperatuur sensor: kerntemperatuur en omgevingstemperatuur
 • Kerntemperatuur sensor range: 100°C (212°F)
 • Omgevingstemperatuur sensor range: 275°C (527°F)
 • Batterij: geïntegreerd, gaat 24 uur mee tussen ladingen
 • Afmetingen: 130 mm x 7 mm (6 mm diameter)

Oplader

 • Zowel de houder als oplader van je MEATER probe
 • Modern strak design, gemaakt van echt hout
 • Draadloze oplader door de vervangbare AAA batterij
 • LED indicator om zowel connectie als batterijstatus aan te geven
 • Magneet aan de achterzijde zodat je je Meater overal kunt plaatsen
 • Afmetingen; 157 mm x 37 mm x 28 mm

Gebruik

De Meater thermometer plaats je in het dikste gedeelte van je vlees. Daarna start je de app op je telefoon of tablet en stel je het gewenste gerecht in of kies je de handmatige optie.

Zodra de sessie start zal je na enkele minuten zien dat de kerntemperatuur stijgt van het vlees. Een leuk voordeel van de app is dat deze aan de hand van de trend van de  kerntemperatuur een schatting maakt wanneer het vlees gereed is.

Standaard zal je vijf minuten van tevoren een melding ontvangen op je telefoon of tablet dat de kerntemperatuur bijna bereikt is. Zodra de kerntemperatuur bereikt is zal wederom een melding afgaan en kan je het vlees indien nodig laten rusten. Ook na de rusttijd zal de app een melding geven.

Zodra de sessie is afgerond kan je deze terugzien in de app met allerlei gegevens. De Meater thermometer en app zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken om ideale resultaten te behalen met allerlei gerechten.

Voordelen

 • Geen gedoe met bedrading meer.
 • App geeft meldingen op het juiste moment.
 • App heeft een legio gerechten met de juiste kerntemperatuur.
 • Product hoogwaardige kwaliteit.

Nadelen

 • Batterij Meater thermometer niet zelf te vervangen.
 • App momenteel alleen Engelstalig.

Conclusie

Of je nu veel of weinig ervaring met barbecueën hebt een thermometer is onmisbaar. Hier is de Meater thermometer een ideale oplossing om je vlees van afstand te kunnen monitoren. En daarbij heb je geen gedoe met bedrading wat in de knoop raakt of beschadigd raakt. Voeg daarbij de uitgebreide app toe en je hebt alles in handbereik!

De Meater draadloze thermometer is onder andere hier te koop.

ProBbqshop.nl heeft de Meater draadloze thermometer ter beschikking gesteld om deze review mogelijk te maken. Voor deze review ontvang ik geen vergoeding, en alle meningen zijn persoonlijk.

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest