Pompoensoep

21 januari 2018 | Groente

In de winter is een stevige pompoensoep altijd lekker op zijn tijd. Deze variant bevat een lekker pittige smaak en niet flauw zoals varianten waarbij aardappelen toegevoegd zijn. Eigen variaties met andere soorten pompoen kan je proberen, je zal merken dat de soep totaal anders is qua smaak!

Ingrediënten

  • 1 Flespompoen
  • 2 Winterpeen
  • 1 Sjalot
  • 1 Appel
  • 1 Knoflookteen
  • 1/4 Gember
  • 1 Perssinaasappel
  • 3 Blokjes groentebouillon
  • 1 liter Water
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Benodigdheden

  • Dutch Oven
  • Optioneel barbecue als hittebron

Stap 1

Maak de groente schoon. Daarna kan de flespompoen geschild en gehalveerd worden, verwijder de pitten met een lepel. Snij deze daarna in gelijke blokken. Doe hetzelfde met de winterpeen, sjalot, appel en knoflook. Snij de gember in fijne stukjes. Pers de sinasappel.

Stap 2

Zelf doe ik de Dutch Oven altijd in de Big Green Egg en zet deze op het hitteschild. Waarom? Het verbruik is met de standaard methode vele malen hoger met een Dutch Oven, en de temperatuur is minder te controleren. Zorg dat de barbecue op 175 graden opgewarmd is. Voeg daarna de olijfolie toe en fruit de knoflook, gember en sjalot voor ongeveer 3 minuten. Daarna kan je de stukken pompoen en winterpeen toevoegen, bak deze 5 minuten mee.

Stap 3

Voeg het water, sinasappelsap, appel en boullionblokjes toe. Breng daarna de soep aan de kook met gesloten deksel, en laat deze 25 minuten rustig door koken. Optioneel, voeg peper en zout toe naar smaak.

Stap 4

Daarna kan de soep van de hittebron afgehaald worden en fijngemalen worden met een blender.

Stap 5

Nu heb je heerlijk verse zelfgemaakte pompoensoep.

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest